Сміття під Рівним знову горить. А де установка?

2422 0

Ми у соцмережах:

Сміття під Рівним знову горить. А де установка?

Понад 20 чоловік — і рятувальники і працівники КАТП — гасили цілий день у суботу пожежу на Рівненському сміттєполігоні, що у селі Бармаки. Тож виходить, що метан, для видобутку якого уже пробурили 26 свердловин у завалах гнилого сміття, й надалі горить, а не переробляється на електроенергію?

Але ж ще торік у серпні на полігоні зібралися чиновники на чолі з міським головою, щоб побачити, як працює встановлена компанією «Укртепло» установка з переробки газу, що накопичується у гнилому смітті й часто стає причиною пожеж на сміттєзвалищі, — в електроенергію. Тоді ж обіцяли: якщо відкачувати газ, то пожежна безпека підвищиться одразу на 50%.

Торік у серпні чиновникам показали установку,  але вона й досі не працює

Ростислав Кралюк, начальник КАТП 1728:

— Представник компанії «Укртепло», з яким я мав днями розмову, пояснив, що процес введення установки в експлуатацію затягнувся не з їхньої вини. Проблема у дозвільних документах від ПрАТ «Рівнеобленерго», з видачею яких виникли труднощі. Проте, схоже, станом на сьогодні компанії домовилися про вирішення цієї проблеми. Представник «Укртепла» обіцяє, що установку запустять на початку травня. Це дозволить зменшити небезпеку виникнення масштабних пожеж на полігоні.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також