Спати чи працювати?

1082 0

Ми у соцмережах:

Спати чи працювати?

За результатами нещодавніх досліджень, жінки, які працюють вночі, мають на 9% більше шансів отримати ранню менопаузу, навіть якщо нічні зміни в їхньому робочому графіку трапляються лише кілька разів на місяць. Виною тому — порушення вироблення гормону сну мелатоніну, який, крім іншого, впливає ще й на діяльність яєчників.

Напруга і безсоння при роботі в нічні зміни також заважають жіночому організму виробляти естроген. Як результат цього — передчасна менопауза. Настання клімаксу в більш молодому віці не обіцяє жінкам нічого доброго, оскільки підвищує ризик розвитку хвороб серця, остеопорозу і деменції. Тим часом, дослідження показало, що навіть випадкові виходи в нічні зміни загрожують неприємними наслідками.

Результати дослідження було опубліковано в журналі Human Reproduction, його автори роблять висновок: «Жінки, які вже схильні до ранньої менопаузи, можуть ще більше скоротити свою репродуктивну функцію, працюючи за графіком, що включає нічні зміни».

Попередні дослідження лікарів також показали, що жінки, які працюють в нічні зміни, мають більший ризик розвитку раку молочної залози і ендометрію. Крім того, така робота підвищує ризик викидня і передчасних пологів у жінок. Нічні зміни викликають занепокоєння, оскільки людина змушена використовувати штучне світло в ті години, коли за своїми циркадними ритмами вона повинна спати.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також