Сплатив борг по аліментах, щоб виїхати за кордон

1584 0

Ми у соцмережах:

Сплатив борг по аліментах, щоб виїхати за кордон

Почувши про закон, що посилює відповідальність за несплату аліментів, мешканець Острога сплатив увесь борг, а саме 21 тисячу гривень

За словами державного виконавця Острозького районного відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Миколи Вербицького, на утримання свого неповнолітнього сина чоловік не платив з 2014 року. Державний виконавець пояснив острожанину наслідки такого безвідповідального ставлення до своєї дитини за новим законодавством. Оскільки боржник збирався їхати закордон, то пообіцяв виплатити борг. Адже за новим законом #ЧужихДітейНебуває йому загрожувало позбавлення такого права.

– Ми перевірили його майновий стан. Чоловік офіційно ніде не працює, майна не має. Якраз перевіряли, чи має він закордонний паспорт. Коли ж боржник з’явився на виклик у відділ ДВС, йому розповіли, що діятиме новий закон, за яким державні виконавці матимуть додаткові методи впливу на злісних неплатників аліментів, які заборгували більш ніж за шість місяців. Очевидно, це подіяло на чоловіка. Адже він планував виїжджати закордон. А борг зі сплати аліментів завадив би йому це зробити. Відтак у січні він повністю його сплатив, – розповів Микола Вербицький.

Нагадаємо, що 6 лютого 2018 року вступив в дію Закон № 7277 #ЧужихДітейНеБуває щодо посилення відповідальності злісних неплатників аліментів, заборгованість яких перед дитиною перевищує 6 місяців. Цей закон був розроблений Мін’юстом в рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також