Справу про п’яного депутата облради передали до суду

2872 2

Ми у соцмережах:

Микола Лобчук

37-річного депутата від БПП та юриста Миколу Лобчука затримали на вулиці Драгоманова у Рівному вночі з п’ятниці на суботу. Чоловік спершу втікав від поліції, а потім відмовився проходити тест на вміст алкоголю у крові. Проте оскільки мав явні ознаки сп’яніння, патрульні склали на нього протокол за керування у нетверезому стані та вже передали матеріали справи до суду. Засідання у Рівненському міському суді відбудеться 23 лютого.

Про те, що матеріали передано до суду, повідомив начальник Управління патрульної поліції Рівного Сергій Мерчук під час прес-брифінгу.

За словами пана Мерчука, водія патрульні помітили на вулиці Степана Бандери, коли той на перетині з вулицею 16 Липня поїхав на жовтий сигнал світлофора.

Патрульні наздоганяли авто і зупинили його тільки на вулиці Драгоманова, що перпендикулярна до 16 Липня.

- Громадянин мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. У нього були порушення мови, нечітка хода, характерний запах алкоголю з роту, зверхнє ставлення до працівників поліції, він хитався і робив незрозумілі жести. Проте відмовився проходити освідування на місці, виявивши бажання поїхати у наркодиспансер, - зазначив Сергій Мерчук. – Але у медзакладі у присутності двох свідків він також не захотів проходити будь-яке освідування і взагалі відмовився ознайомлюватися із матеріалами справи. Патрульні відібрали пояснення у свідків та склали адмінматеріали за статтями 130 (керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та 122 (проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали відправлено до суду.

Одразу після інциденту у соціальних мережах активно обговорювали поведінку депутата. Микола Лобчук начебто намагався тиснути на патрульних, заявляючи, що він депутат, та пробуючи дотелефонуватися начальникові ГУ Нацполіції на Рівненщині.

 

Сергій Мерчук підтверджує, що депутат поводив себе «дещо зверхньо та зухвало».

- Він спочатку не хотів надавати свої документи, - зазначає Сергій Мерчук. – Постійно відмовлявся, затягував час. Але ні начальник управління Нацполіції, ні глава Нацполіції ніяк не вплинули б на цю ситуацію. Це порушення (керування у стані сп’яніння – Ред.) є досить серйозним.

Надавати відеозапис затримання депутата патрульна відмовляється. Сергій Мерчук пояснює це тим, що патрульна поліція не хоче «політизувати» цей випадок. Відео, зазначив п.Мерчук, направлено до суду і під час розгляду справи його можна буде переглянути.

Нагадаємо, що Микола Лобчук – вже другий депутат облради від БПП, якого за останній місяць затримувала поліція і запідозрила у керуванні автомобілем напідпитку. Першим був Микола Мельничук, колишній голова Березнівської РДА. Пан Мельничук заперечував, що був п’яним і що втікав від поліції.  

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також