«Сталкер» хоче написати книгу про бурштинові клондайки

1442 0

Ми у соцмережах:

«Сталкер» хоче написати книгу про бурштинові клондайки

Відомий «сталкер» та дослідник Чорнобиля, український письменник Маркіян Камиш не виключає, що напише нову книгу про нелегальний видобуток бурштину на Поліссі.

І хоча про нелегальні клондайки Рівненщини, Волині та Житомирщини написано вже чимало, нова книга на цю болючу тему такого майстра слова, як Маркіян Камиш, може стати справжньою сенсацією. Саме поліський бурштин письменник вважає крутою темою для мистецтва, повідомляє «Волинь»:

Один французький видавець приїхав у гості, його цікавить тільки одне: «Маркіяне, що в українській літературі є такого, крім «Зони» (ЧАЕС) , що здатне подолати земне тяжіння і, розкресливши вогняним хвостом нічне небо, злетіти до зірок?» А я питаю: ти колись тримав у руках Сонце? Золотаве, м’яке, обнадійливе, мружливе, млосне, кілограмове. …Тобі потрібна книжка про бурштиновий клондайк у густих волинських лісах. … Про екстракт щастя, закутий у камінь, який, незважаючи на небезпеку і страх, дістають із глибочезних надр замурзані поліщуки. І камінь той світиться сонцем. … Оті сторінки зошитів, розграфлені косою лінією, в яких клесівські третьоклашки виводять фломастерами сачки, копанки і ментівські бобіки,  – розповідає Маркіян Камиш.

Маркіян – сьогодні найочікуваніший український письменник. Він народився у сім’ї ліквідатора і присвятив себе вивченню Чорнобиля, куди здійснив більше ста експедицій. Написав на цю тему роман «Оформляндія», який опубліковано у Франції під назвою «La Zone» (зона) та повість «Чормет» про чорнобильських мародері 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також