Старий будинок знесуть, а новий — посунуть

900 0

Ми у соцмережах:

Старий будинок знесуть, а новий — посунуть

Наталія Маршавіна, власниця старого двоповерхового будинку, що на розі вулиць Драгоманова та Тихої у Рівному, має намір його знести. Будівля знаходиться поряд з Рівненським апеляційним судом, а фасад її оздоблений білою вагонкою. Будинок зруйнують, а на його місці зведуть новий офісний центр.

Олександр Гребенюк, підприємець, який орендував у будинку офіс:

— Колись цим будинком володів бізнесмен Віктор Данілов, а потім продав його. Давним-давно я орендував там приміщення на другому поверсі й скажу, що стан будинку — катастрофічний. У цій будівлі перегородки повідходили від стін. Пам’ятаю, як дірка у стіні була така, що я міг просунути кулак на вулицю. Власники того будинку замовляли експертизу фундаменту. Мені невідомий повний висновок спеціалістів. Я лише пам’ятаю, як ті хлопці говорили, що знайшли у фундаменті тріщину. Той будинок реально руйнується, тому ремонт не допоможе. Він був побудований ще за Польщі, будинку не менше 120 років. Знаю, що власники будинку ще раніше планували його знести. Можливо, через початок війни це загальмувалося.

Андрій Шевчук, начальник відділу генплану управління архітектури та містобудування:

— На цій вулиці існують червоні лінії, які регламентують лінію забудови. Вони передбачають, що цей будинок має бути зміщений вглиб від вулиці. Зараз цей будинок стоїть дещо під кутом. Прохід біля нього — це найвужча територія на тротуарі на цій вулиці. Тому будинок потрібно буде зміщати дещо вглиб, щоб вирівняти вулицю. Майбутня новобудова матиме підземний поверх з паркінгом та три наземні. Така поверховість продиктована тим, що на вулиці Драгоманова існує карнизна лінія забудови. Архітектор, який працює над цим об’єктом, демонстрував розгортку фасадів будинків, які там знаходяться. Третій поверх цього будинку повинен бути на одному рівні з будівлею суду, яка є пам’яткою місцевого значення. Заїзд на підземну парковку буде з вулиці Тихої. Земельна ділянка, на якій стоїть будинок, примикає до приміщень колишнього ЖЕКу та гаражів на Тихій, то там буде облаштовано спуск до цокольного поверху паркінгу.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також