Статистики показали, на скільки гривень в Україні подорожчали ліки

1262 0

Ми у соцмережах:

Статистики показали, на скільки гривень в Україні подорожчали ліки

За результатами моніторингу Державної служби статистики України, від початку року ціни на 10 таблеток українських антибіотиків зросли на одну гривню, на імпортних – на 2,8 грн.

Директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook зазначає, що у серпні 10 таблеток або капсул антибіотиків українського виробництва коштували в середньому 15,3 грн, а імпортного – 100,3грн.

Українські судинорозширювальні засоби від початку року подорожчали на 40 копійок, а імпортні – на гривню. Так, наприкінці літа за 10 таблеток або капсул українського судинорозширювального препарату треба було заплатити 10грн, за імпортний препарат – 47грн.

Жарознижувальні зросли на 40 та 90 копійок, відповідно. Тому зараз за 10 таблеток українського жарознижувального треба заплатити 7,6 грн, а ввезені коштують 13,1 грн. за пакетик.

Пан Дорошенко додав, що цьогоріч ліки дорожчають повільніше, аніж ростуть ціни на продукти. Щоправда, ціни на українські ліки зростають вищими темпами, ніж ціни на імпортовані. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також