Стіни радіозаводу — наново під суд

2108 0

Ми у соцмережах:

Стіни радіозаводу — наново під суд

Верховний суд України у березні скасував рішення Рівненського господарського суду та зобов’язав наново розглянути справу, що стосується шести проданих корпусів рівненського радіозаводу. А без них повернення підприємства у власність держави — суцільний фарс.

Суди повернули акції радіозаводу у державну власність ще два роки тому, але, як виявилося, ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» уже кілька років існувало тільки на папері. Бо у 2011 році тодішній директор Юрій Бойко продав майже всі будівлі заводу, а це шість корпусів та насосна станція. А продавав на основі рішення зборів акціонерів, які надали йому право одноосібно розпоряджатися майном заводу.

Рішення зборів і намагалися у суді скасувати акціонери заводу, що об’єдналися у громадську організацію і вимагають відновлення колись потужного підприємства. Рівненський господарський суд та апеляційний стали на їхню сторону, бо ж акціонери мотивували свій позов тим, що не всіх було попереджено про збори у 2011 році вчасно.

Проте кілька тижнів тому Верховний суд України рішення рівненського суду скасував і направив справу на перерозгляд. Як йдеться у рішенні Колегії суддів ВСУ, суд першої інстанції не довів, що під час зборів було «порушення прав та законних інтересів» невдоволених акціонерів. Послався ВСУ на те, що на зборах був кворум і рішення ухвалювала більшість.

Касаційну скаргу до Верховного суду, до слова, подавало товариство «Інтерекопласт», яке й викупило корпуси, хоча офіційно було співзасновником «інвестора» радіозаводу — фірми «Енергоінвест».

Окрім того, Верховний суд зупинив дію рішень місцевих судів про виселення собак Юрія Бойка із корпусу радіозаводу поблизу університету імені Дем’янчука — поки буде розглядати касаційну скаргу. А фірма-інвестор, в якої відібрали акції радіозаводу, нагадаємо, через суд вимагає у держави сплатити їй 25 млн. грн., які та вклала, купуючи акції радіозаводу.

Поки ж тривають усі суди, корпуси радіозаводу розвалюються, і шанси, що їх, навіть повернувши, вдасться продати комусь іншому за вигідною для бюджету ціною, меншають.

Ростислав Острійчук, акціонер Рівненського радіотехнічного заводу:

— Під час нарад у голови Рівненської ОДА говорили, що є інвестор, який готовий вкласти кошти. Але ж працювати з Бойком не хоче, а тільки з місцевою владою. Свого часу, між іншим, говорили, що Бойко хотів зруйнувати корпуси і на їхньому місці будувати багатоквартирні будинки. З недобудованою будівлею поліклініки радіозаводу так і зробили: знесли, і тепер там продають котеджі.

Ігор Тимошенко, заступник голови Рівненської ОДА:

— Радіозаводом інвестори цікавляться постійно, все?таки це цікавий об’єкт для інвестицій. Але усіх стримують судові процеси, які тягнуться навколо корпусів та підприємства. Кілька місяців тому інвестор, який хотів викупити радіозавод і обладнати його під виготовлення кабельної продукції, зумів потрапити на територію підприємства. І залишився не надто задоволений станом будівлі.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також