Суд захистив право бійця АТО на відшкодування моральної шкоди

1441 0

Ми у соцмережах:

Суд захистив право бійця АТО на відшкодування моральної шкоди

25 і 35 тисяч гривень сплатять Олег Кожушок та Микола Ціпан захисникові Луганського аеропорту.

Нагадаємо, торік на початку червня березнівчанин Андрій Усач зробив зауваження двом мешканцям села Зірне, що на Березнівщині, які їхали мопедами, перебуваючи напідпитку. Ветеран АТО викликав поліцію. Правоохоронці склали адміністративний протокол про керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

Після цього чоловіки завдали Андрію Усачу тілесні ушкодження, внаслідок одного з ударів у потерпілого тріснула барабанна перетинка. Також від падіння він пошкодив протез, за допомогою якого пересувається після тяжкого поранення й тривалого лікування. 

26 січня 2018 року місцевий суд визнав мешканців Березнівського району винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 та ч. 2 статті 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження). Суд призначив Олегу Кожушку покарання — 200 годин громадських робіт, а Миколі Ціпану обмежив волю строком на 1 рік, застосувавши Закон України «Про амністію у 2016 році», а також зобов’язав обвинувачених сплатити Андрію Усачу завдану нападом моральну шкоду в розмірі 25 і 35 тисяч гривень. Не погодившись із розміром моральних відшкодувань, обвинувачені оскаржили їх в апеляційному порядку. Щоправда, Олег Кожушок від своєї апеляційної скарги відмовився.

Прес-служба Апеляційного суду Рівненської області повідомила «РВ», що 12 червня колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ заслухала доводи прокурора, захисника обвинуваченого Миколи Ціпана., який у судове засідання не з’явився, подавши до суду клопотання про розгляд апеляційної скарги без його участі, потерпілого Андрія Усача та його представника. І вирок Березнівського районного суду залишила без змін, а апеляційну скаргу Миколи Ціпана — без задоволення. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також