Судді, який випустив підозрюваного у вбивстві, пригрозили самосудом

5372 2

Ми у соцмережах:

Судді, який випустив підозрюваного у вбивстві, пригрозили самосудом

Як ми уже писали, вчора більше сотні обурених прийшли під стіни Сарненського районного суду. Люди вимагали пояснень від судді Ігоря Довгого, який випустив з СІЗО підозрюваного у вбивстві атовця чоловіка. Дійшло навіть до штовханини.

Вгамувати обурених людей було майже неможливо, дехто заявляв, що влаштує самосуд над суддею, а потім вб’є підозрюваного у навмисному вбивстві.

Йдеться, зазначимо, про вбивство, яке сталося 7 квітня у селі Тріскині Сарненського району. Декілька молодих людей розпивали алкогольні напої, в тому числі і підозрюваний у вбивстві Сергій Назарець та загиблий Ігор Юскавець.

Між братом вбитого та підозрюваним розгорілася словесна перепалка. Пізніше чоловіки розійшлися. А вже вранці знайшли тіло Ігора Юскавця.

Коли затримали Сергія Назарця, той зізнався у вбивстві та заявив, що вбив із мотивів помсти та вбиватиме і далі...

Під час відтворення подій того вечора підозрюваний розповів, як вбивав свою жертву та зазначив, що вчинив це через помсту братові вбитого – за словесні образи.

Підозрюваний не заперечував своєї провини, та і докази, зокрема кров вбитого на його штанах, свідчили про причетність до вбивства. Сергій Назарець розповів, що сорочку, якою обмотував камінь, яким вбивав, він спалив.

Рівненський міський суд обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці. Наразі цей термін пройшов, а з огляду на те, що було призначено ряд експертиз, у тому числі і психічних, слідство просило у суду продовжити термін тримання під вартою.

Втім суддя Ігор Довгий вирішив, що йому недостатньо попередньо зібраних доказів та відпустив під домашній арешт Сергія Назарця.

Суддя Ігор Довгий - зліва

В ухвалі судді, зокрема, йдеться: «З наданих суду доказів та матеріалів взагалі не вбачається причетності Назарець С.І. до інкримінованого йому діяння».

В.о. керівника Сарненської місцевої прокуратури Ярослав Баглєй каже, що вже подали апеляцію на ухвалу судді. За його словами, усі докази сторона обвинувачення суду надала, а якщо б і ні, то суд мав зобов’язати прокурора їх надати.

Ярослав Баглєй

- Ми надали письмові докази до клопотання, - каже п.Баглєй. - Чоловік вчинив особливо важкий злочин і наша позиція однозначна - тримання під вартою. Під час обрання запобіжного заходу, суд не розглядає докази, які підтверджують вину особи, оскільки це не розгляд справи по суті.

Під час обрання запобіжного заходу суддя розглядає лише наявність ризиків. Тобто у нас є докази, що цей злочин був вчинений з мотивів помсти брата загиблого, а відтак може і самому брату заподіяти шкоду. У нас є багато інших зазначених ризиків, про які ми говорили суду.

Рівненський міський суд нашу позицію підтримав та визнав, що ці ризики та підозра обґрунтовані. Чому зараз суддя Довгий зайняв таку позицію, я не знаю. Наразі призначено ряд експертиз: судово-медична, медико-криміналістична, фізико-хімічна. Деякі вже готові, а інші перебувають на виконанні Оскільки не готові ще усі експертизи, ми і продовжували термін тримання під вартою.

Тим часом люди у селі бояться ходити по вулиці, бо, мовляв, Сергій Назарець розповідав, що склав список, кого він ще має вбити.

А мати підозрюваного Лідія Назарець зізналася, що останнім часом її син цікавився фільмами про Гітлера та нацистську владу, які пропагують насильство над людиною та вбивство. Люди побоюються, що підозрюваний, перебуваючи на волі, почне втілювати у життя свої ідеї.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також