Судитимуть колишнього сільського голову

917 0

Ми у соцмережах:

Судитимуть колишнього сільського голову

Він завдав збитків членам колективного підприємства на суму понад 820 тис грн.

На підставі зібраних працівниками прокуратури Рівненської області та слідчим поліції  доказів у кримінальному провадженні повідомлено про підозру одному із колишніх сільських голів Здолбунівського району у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та у службовому підроблені, вчиненому повторно.

Прес-служба прокуратури Рівненської області повідомила, що у 2007 році протиправно суміщаючи посаду із членством спостережної ради від співвласників майна реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства, голова діяв в інтересах приватної структури. Він підробив та завірив печатками органу місцевого самоврядування завідомо неправдиве рішення про передачу їй цілісного майнового комплексу підприємства, ухвалене зборами співвласників майна, які насправді не проводились.

За наслідками поданих приватною структурою до виконавчого комітету органу місцевого самоврядування звернень згодом сільський голова підписав рішення, на підставі якого було видано свідоцтво про право приватної власності на 3 об’єкти нерухомості загальною вартістю понад 820 тис грн. Такими діями завдано тяжкі наслідки 470 громадянам – колишнім членам колективного сільськогосподарського підприємства у виді незаконного вибуття з їх власності вказаного нерухомого майна.

Нині у кримінальному провадженні триває досудове розслідування. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному, прізвище якого прокуратура не називає, запобіжного заходу.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також