Обласна рада хоче, щоб депутат Сухляк програв

2468 0

Ми у соцмережах:

Владислав Сухляк

Владислав Сухляк, обласний депутат та головний лікар Здолбунівської районної лікарні, подав позов на Рівненську облраду — вимагає скасувати кілька рішень, які стосуються його кар’єри.

У травні п.Сухляка не допустили до участі у конкурсі на посаду головного лікаря обласної клінічної лікарні, мотивуючи, що він не подав усіх документів. Тож залишився єдиний кандидат — Іван Зима, який і до цього керував обласною лікарнею.

У Рівненському окружному адміністративному суді Владислав Сухляк доводитиме, що комісія діяла упереджено, а троє членів від колективу обласної лікарні були заангажованими. У позові просить скасувати і рішення комісії про не допуск його до конкурсу, про перемогу п.Зими і ще більше раннє — про включення до складу комісії представників обллікарні. Депутат зазначає, що має докази, що їхні вибори, ймовірно, були фіктивними. Окрім того, депутат проситиме у суді скасувати рішення облради про укладання контракту з Іваном Зимою.

Розглядатиме справу суддя Сергій Борискін. Перше судове засідання призначено на 15.00 20 серпня.

Владислав Сухляк, депутат Рівненської облради:

— Мене відсторонили, зазначивши, що не подав сертифікатів спеціаліста за першої та другої категорії з «Організації охорони здоров’я». Але їх не потрібно! Я отримав вищу категорію і відповідний сертифікат подав. Сертифікати ж про дві нижчі категорії автоматично стали недійсними. А у положенні про конкурс написано, що кандидат повинен подавати ті документи, які є чинними. Також зазначили, що не подав документ, який стосується спеціалізації у стоматології. Попри те, що демонстрував його, члени комісії не взяли це до уваги.

Коли відбувався конкурс на посаду головного лікаря онкодиспансеру, конкурсна комісія допустила до участі Олександра Ткача (депутата облради від «Батьківщини» — Ред.), хоча він також не подавав такі ж сертифікати, що вимагали у мене. Виходить, що до мене було упереджене ставлення. Окрім того, ці молодики у спортивних костюмах, які прийшли на засідання, чинили тиск на конкурсну комісію.

Комісія повинна була мене принаймні допустити до конкурсу і дати змогу викласти своє бачення щодо розвитку обласної лікарні. Якщо буде скасовано рішення попереднього конкурсу і оголошено новий, подаватиму знову свої документи.

Богдан Гречко, керівник юридичного відділу виконавчого комітету облради:

— Рівненська обласна рада заперечує проти позову і вважає, що конкурсна комісія відмовила Владиславу Сухляку у допуску до конкурсу правомірно. Він не подав два документи, які вимагає постанова Кабміну щодо кваліфікаційних вимог до керівників обласної лікарні. Також ми заперечуємо щодо вимог про скасування рішення обласної ради про контракт з Іваном Зимою, оскільки воно — це дискреційні повноваження обласної ради, окрім того, уже виникли трудові відносини між облрадою та п.Зимою.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також