Супербагатії заробили за час карантину 255 мільярдів доларів

1949 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Пандемія коронавірусу допомогла багатим людям планети збільшити свої статки.

 Як повідомляє «Forbs», за два місяці карантину 25 найбагатших людей світу сумарно заробили $ 255 мільярдів.

Лідером став засновник Facebook Марк Цукерберг, який збільшив свої статки на 31,4 млрд - до $ 86,5 млрд. Акції Facebook піднялися майже на 60% за останні два місяці, досягнувши рекорду в п'ятницю 22 травня. Це дозволило Цукербергу піднятися із сьомого місця у списку, яке він займав у квітні, на четверте.

Другим за величиною прибутком є найбагатша людина світу, за версією Forbes, засновник Amazon Джефф Безос. Він збільшив свої статки на 29,9 мільярда – до $ 146,9 млрд. Пандемія, що обмежила роботу фізичних рітейлерів, зіграла на руку торговим онлайн-майданчикам – люди стали більше купувати через інтернет. Це забезпечило зростання вартості акцій Amazon на 29% із березня.

Третю позицію посів голова найбільшого холдингу Індії Reliance Industries Limited Мукеш Амбані, який з березня збільшив свої статки майже на 20 мільярдів. Після цього вони становлять $ 52,7 млрд доларів, а Амбані став найбагатшою людиною Азії.

Разом 25 найбагатших людей світу володіють 1,5 трильйона доларів, що є близько 16% від статків усіх мільярдерів. Зміни розміру статків мільярдерів оцінювалися в період з 23 березня по 22 травня.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також