Сварлива сусідка залишила весь під’їзд на вулиці Київській без води

3959 1

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

Мешканці дев’ятого під’їзду на вулиці Київській, 44 у Рівному з серпня залишаються по кілька днів без води. Перекрили кран усім дев’ятьом поверхам з простої причини – поломана каналізація затоплює міську бібліотеку на першому поверсі. Вирішити проблему можна, лише відремонтувавши трубу. Але власниця квартири, з якої є доступ до місця прориву, ремонтників на поріг не пускає.

Пенсіонер Олексій Борис розповідає, що мешканці, які потерпають від антисанітарії, залишаючись по кілька днів без води, вже куди тільки не скаржилися. Викликали і поліцію, і навіть писали скаргу у прокуратуру, проте потрапити до квартири на другому поверсі так ніхто і не зміг.

- Власниця квартири на першому поверсі у липні самочинно, не погодивши з ОСББ, змінила у своїй квартирі відвідну трубу, - розповідає пан Борис. – Роботу виконали неякісно, і нечистотами почало заливати бібліотеку і підвал. Щоб не підтоплювало комунальний заклад, керівництво ОСББ вирішило проблему, почавши перекривати водопостачання. Відремонтувати усе можна тільки з квартири на другому поверсі. Проте її власниця, яка має напружені стосунки із сусідами, відмовляється впускати ремонтників. Мабуть, на зло усім.  

В обласному департаменті ЖКГ зазначають, що керівництво ОСББ має право врегулювати ситуацію. Бо українське законодавство передбачає, що у певних випадках до будь-якої квартири можна потрапити, попри відверту незгоду власників.

Так, стаття 29 закону «Про житлово-комунальні послуги» передбачає, що споживач зобов’язаний забезпечити представникам виконавця комунальної послуги (зокрема і ОСББ) доступ до свого житла для ліквідації та відвернення аварій, а також для встановлення або заміни санітарно-технічного та інженерного обладнання, проведення технічних чи профілактичних оглядів, зняття контрольних показань вузлів обліку. Якщо власник відмовляється впускати у своє житло, а аварія рівне псує майно інших чи залишила без комунальної послуги мешканців будинку, закон передбачає і «несанкціонований доступ». ОСББ має скласти припис, викликати поліцію, бригаду ремонтників та запросити сусідів як свідків. Для «несанкціонованого доступу» у квартиру навіть дозволено пошкодити вікна та двері. Щоправда, їхній ремонт згодом має оплатити той, з вини кого у будинку трапилася аварія.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також