Свисталюка у Рівненській облраді не розхитаєш

942 0

Ми у соцмережах:

Сергій Свисталюк

Депутат від «Батьківщини» Василь Кльоп на минулій сесії облради пообіцяв організувати недовіру радикалу Сергію Свисталюку, першому заступнику голови Рівненської обласної ради. За те, що, виконуючи обов’язки голови, незаконно звільнив головного лікаря діагностичного Романа Шустика, який також є депутатом — від «Слуги народу». І почав збирати для цього голоси.

Однак у політичних колах розповідають, що такий проєкт рішення навряд чи винесуть на сесію. Бо для його ухвалення голосів депутатів «Слуги народу» та «Батьківщини» не вистачить. Інші ж фракції його не підтримають, адже це розвалить коаліцію, яку формують «За майбутнє», «ЄС» та Радикальна партія.

Хоча частина депутатів і справді не задоволена діями першого заступника голови Сергія Свисталюка. Бо звільнення Шустика спровокувало конфлікт з облдержадміністрацією, якою керує ставленик «зелених» Віталій Коваль. Більше того, вважається, що його рішення не було погоджено з більшістю, а мало лише приватний інтерес. Адже ні для кого не було секретом, що після звільнення Шустика діагностичний центр мав очолити депутат-радикал Юрій Білик. Водночас не віриться, що розпорядження про звільнення Шустика підписував Свисталюк без відома голови облради Кондрачука.

Тим не менше, попри політичні перипетії всередині депутатського корпусу теперішню коаліцію голови від «ЄС» Сергія Кондрачука навряд хтось розвалить. Адже її утворювали не в Рівному, а у Києві. Говорять, що Петро Порошенко особисто домовлявся з Олегом Ляшком та представниками парламентської групи «За майбутнє» — щоб підтримували в Рівному депутата від «ЄС» Сергія Кондрачука, якого й обрали головою ради. Взамін у Хмельницькій облраді «ЄС» підтримала на посаді голови представницю «За майбутнє» Віолету Лабазюк.

Василь КльопВасиль Кльоп, депутат:

Справді, я маю намір оголосити недовіру першому заступнику голови обласної ради. Мотивація проста — оскільки він своїм рішенням, коли виконував обов’язки голови, незаконно звільнив з посади головного лікаря діагностичного Романа Шустика. Пізніше було рішення суду, в якому говорилося «негайно поновити». Однак Сергій Свисталюк не поновив на посаді Романа Шустика, а виніс це рішення на розгляд сесії. На жаль, я зараз перебуваю на лікарняному, бо хворію на коронавірус. Тому не можу сказати, коли рішення про недовіру буде запропоновано депутатам на голосування.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також