Театр — на майдані, а земля — на площі

1625 0

Ми у соцмережах:

Театр — на майдані, а земля — на площі

Біля драмтеатру в Рівному незабаром може з’явитися тимчасовий гараж. Точніше, навіс із металу, під яким хочуть зберігати автобус «Merсedes-Benz», придбаний торік саме для театру. Цей автобус зараз залишають на платній стоянці, й, очевидно це і дорого, і незручно. На спорудження навісу для автобуса просять з обласного бюджету 100 тисяч гривень.

Нам стало цікаво, де ж збираються встановити цей тимчасовий гараж, чи не буде він псувати вигляд Театральної площі. Але директор театру Володимир Петрів заявив: «Збудуємо навіс — тоді прийдете й побачите, де він буде».

Проте, як нам вдалося дізнатися з інших джерел, навіс, очевидно, з’явиться за театром — біля гуртожитку для акторів, на земельній ділянці, яка належить установі. Зараз там ночує старий автобус театру ЛАЗ.

До речі, нещодавно чиновники виявили в державних реєстрах розбіжності, що стосуються назви місця, на якому знаходиться театр. Виявилося, що сам театр знаходиться на Театральному майдані у Рівному, а земельна ділянка, на якій він розташований — на Театральній площі. І хоч різниця в назвах незначна, та на сайті міськради уже опубліковано проект рішення під назвою «Про уточнення назви об’єкта топоніміки». У проекті рішення вказано, що Рівненська міська рада не перейменовувала площу Театральну на майдан. Тому офіційна назва цього місця — Театральна площа.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також