Тенісистка з Володимирця у чвертьфіналі US Open

1636 0

Ми у соцмережах:

Леся Цуренко

36-та у світовому рейтингу і друга у всеукраїнському тенісистка Леся Цуренко вперше у своїй кар'єрі пробилася до чвертьфіналу турніру Великого Шолому — Відкритого чемпіонату США.

На своєму шляху тенісистка, яка 29 років тому народилася у Володимирці, обіграла другу ракетку світу — датчанку Каролін Возняцкі. Втім, найскладнішим був поєдинок 1/8 фіналу проти чешки Маркети Вондоушової. При температурі повітря +32 він тривав дві з половиною години. У Цуренко був тепловий удар, і під питанням було продовження нею матчу. Перший сет українка програла — 6:7, але наступні два виграла — 7:5, 6:2. Таким чином, уродженка Рівненщини стала третьою українською тенісисткою, яка дійшла до цієї стадії на турнірі Великого Шолому, після Катерини Бондаренко та Еліни Світоліної.

— Зараз почуваюся набагато краще, я тільки що з крижаної ванни, — сказала на прес-конференції після гри Леся Цуренко. — Думаю, це був тепловий удар. Я ще ніколи так пагано не почувалася на корті. Це було великим сюрпризом для мене, адже я завжди добре переношу будь-яку погоду. Але це був один з найважчих матчів у моєму житті. Найгіршим було те, що я не могла контролювати своє тіло, тому почала робити прості помилки. В якийсь момент я подумала, що матч для мене завершився. Але у другому сеті я відчула невеликий вітерець, темперетура повітря знизилася, я побачила, що на корт насувається тінь. Тоді я подумала: постараюся, не здамся. Добре, що я вирішила продовжити поєдинок, адже поступово мені стало краще. Я навіть не очікувала від себе, що зможу здолати ці проблеми, тому пишаюся, що зробила це. Моя фізіотерапевт хвилювалася за мене. Казала, що в мене проблеми з диханням, їй не подобалися мої очі. Не знаю, що вона мала на увазі. Вона вважала, що я не повинна грати і кілька разів питала, чи не хочу я зупинити гру. Мені поміряли температуру і тиск. У мене була підвищена температура і лікарі намагалися її знизити.

Народилася Леся Цуренко 30 травня 1989 року у Володимирці. Її тато працював в структурах, причетних до РАЕС. Згодом, коли Леся була ще маленькою, родина переїхала до Південноукраїнська, де розташована інша вітчизняна «атомка». Саме там у десятирічному віці почала грати в теніс майбутня друга ракетка держави. Згодом був Миколаїв, а в 2006-му Леся Цуренко поїхала вчитися до Києва, який нині вважається офіційним місцем її проживання.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також