ThinkGlobal вже у Рівному, або Чому у приватної школи більше переваг

5596 0

Ми у соцмережах:

ThinkGlobal вже у Рівному, або Чому у приватної школи більше переваг

Хто з батьків не мріяв віддати дитину до школи, яка пропонує найсучаснішу методику навчання? До школи, яка впроваджує прогресивні, спрямовані на формування самостійної особистості з якостями лідера навчальні програми та сучасні інструменти їхнього викладу? Йдеться про мережу освітніх закладів ThinkGlobal, яка нарешті з'явиться і в Рівному. Ми поспілкувалися з очільником першої приватної школи на Рівненщині Олексієм Чернявським.

- Ви є засновником цієї школи? Чому вирішили відкрити такий заклад?

- Так, ідея належить мені та моїй дружині. Я маю вищу освіту в галузі прикладної математики й інформатики, відповідно, міг працювати вчителем інформатики, але пішов у приватний сектор. Понад десять років працював у галузі IT: спершу на посаді молодшого програміста, потім - старшого інженера-програміста. Маю досвід роботи у різних бізнес-компаніях, над різними проектами, в тому числі за кордоном.

Одна з причин, яка спонукала нас із дружиною відкрити школу, — семирічний син, який піде в перший клас цьогоріч. Промоніторивши ситуацію у галузі освіти, ми вийшли на мережу шкіл ThinkGlobal і вирішили відкрити таку приватну школу в Рівному.

Система навчання ThinkGlobal — реально крута. Вона використовує найрізноманітніші технології, щоб зробити процес навчання максимально цікавим та доступним для дітей.

- Що це за модель навчання і чим відрізняєтеся від інших шкіл?

- ThinkGlobal — мережа освітніх закладів по всій Україні. Три роки тому перша така школа відкрилася в Києві, потім у Тернополі, а у Львові, Хмельницькому та інших містах відкриваються школи з осені 2018 року.

За основу створення освітнього простору взята скандинавська модель навчальних закладів, яка вважається однією з найкращих у світі. Проте програму навчання ми розробляємо самостійно, розширяємо і вдосконалюємо її відповідно до вимог часу. Над цим працює спеціально створена академічна команда освітян-методистів.

Концепція побудована на вихованні майбутніх лідерів, управлінців і творців, які зможуть ставити перед собою глобальні завдання та матимуть для цього всі забезпечені нашою освітою інструменти. Іншими словами, ці діти зможуть реалізовувати свої мрії, навіть якщо ці мрії сягатимуть світових масштабів.

До навчання, шкільних правил і, власне, у ставленні до дітей використовуємо демократичний підхід. Наприклад, учень при бажанні під час уроку може змінити місце дислокації — пересісти за іншу парту або постояти біля вікна.

Ми маємо власну бібліотеку, де буде багато якісних книг. Наш підхід до формування бібліотеки полягає в тому, що будь-яка книга, яку дитина візьме з полиці, повинна бути цікава. Тобто формуємо бібліотеку не кількісно, а якісно.

Окрім того, маємо багато оцифрованого контенту, все навчання побудовано на платформі Moodle. Кожен учень забезпечується персональним лептопом.

Ми свідомо пішли на такий крок, адже основна вимога сьогодення — інформація, яка стосується процесу навчання, має бути постійно актуальною. І електронні носії можуть цю актуальність забезпечити.

- Але чи корисно дитині стільки часу проводити за екраном?

- Це часто викликає негативну реакцію у батьків, які думають, що діти весь час будуть проводити за комп'ютерами. Насправді лептопи не завжди використовуються. Діти також працюють з друкованими підручниками, пишуть у зошитах.

Також ми будемо роздруковувати контент, широко застосовувати проектори. Все залежить від уроку. Наприклад, на уроці фізкультури діти рухаються, грають в активні ігри, а ось на уроці математики тестування виконується тільки на комп'ютері. Це дозволяє викладачеві швидко відреагувати на допущену учнем помилку і вказати на неї. Тож учень одразу розуміє, де помилився, і не повторить помилки наступного разу.

Ми свідомо пішли на крок максимального застосування комп'ютерних технологій у процесі викладання. Адже, наприклад, на уроці фізики дитина краще зрозуміє, що таке швидкість і прискорення, не тоді, коли просто текст прочитає зі статичною ілюстрацією, а коли програма покаже їй, як в реальному часі розганяється автомобіль, що таке, власне, динаміка. І це відбувається як у грі. Хіба тоді вчитися не цікавіше?

- Коли і де відкривається заклад?

- Набір уже розпочато. Навчання стартуватиме з 1 вересня цього року. Школа буде у центрі міста. У будівлі зараз тривають ремонтні роботи під наші потреби. Приміщення двоповерхове.

Поки що ми набираємо дітей до Preschool (дитсадок) та до початкової школи (1-6 клас). В одному класі навчатиметься не більше 14 дітей, з якими працюватиме викладач та його асистент. Така кількість учнів у класі забезпечить можливість індивідуального підходу до кожного учня та найкраще відповідає нашій моделі викладання.

Кожна дитина матиме власну шафку, куди не матиме права ніхто заглядати без її відома. У загальному матеріальне забезпечення буде на високому рівні. Усіма канцелярськими засобами забезпечуватиме школа, дітям не буде потреби носити важкі рюкзаки за спиною.

Їдальня працюватиме впродовж усього навчального дня, де постійно можна буде підживитися смаколиками — сезонними фруктами, печивом, що входитимуть у вартість навчання. У туалетах завжди будуть засоби особистої гігієни тощо.

- Скільки коштуватиме навчання в школі?

- З вартістю навчання вже визначилися — від 5500 гривень.

- Куди звертатися для запису?

 - За телефоном: +38 (068) 110-81-68.

Школа регулярно проводить відкриті зустрічі для батьків. Зареєструватись на них можна за посиланням. Також слідкуйте за новинами ThinkGlobal у соціальній мережі Facebook та на сайті.

Дарина Гузенкова@


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також