Торгували пасочками та писанками — заради хворих дітей (ФОТО)

1530 1

Ми у соцмережах:

Торгували пасочками та писанками — заради хворих дітей (ФОТО)

На майдані Незалежності в Рівному завершилися торги перед Пасхою, в яких взяли участь школярі. Придбавши виготовлені ними пасхальні сувеніри, пасочки, кекси та печиво, рівняни мали змогу долучитися до доброї справи — фінансово допомогти хворим на онко дітлахам Михайлу Казіну (учень 10 класу ЗОШ № 18), Юлії Лебедь (учениця 8 класу ЗОШ № 25) та Анастасії Семикопенко (учениця 9 класу ЗОШ № 20).

 

П'ятий рік поспіль проводимо традиційний вже для Рівного благодійний ярмарок до Великодня, - розповіла заступник міського голови Галина Кульчинська. - Задіюємо учнів шкіл, вихованців підліткових клубів, художньої кшолп. Ці заходи мають благородну місію — всі виручені кошти дітьми ідуть на підтримку їхніх хворих однолітків. Їхнє лікування потребує багато коштів.

Сама п.Кульчинська похвалилася, що придбала багато імбирного печива, “бо воно може довго зберігатися”, а також декоративні дерев'яні писанки. Все це даруватиме своїм гостям, які прийдуть до неї на Великдень.

Пройшло лише півгодини благодійного ярмарку, торги саме в розпалі. Дівчата хваляться, що продали вже чимало “товарів”: валяних з шерсті зайців та вовків, наклейки для яєць, тістечок, пасочок. Один з найдорожчих їхніх “товарів” - кошичок з яйцями — продали, як тільки його виставили.

Учениця 27-ої кшоли Анастасія Заремба продавала вишиті нею тематичні пасхальні серветки. Такі можна класти під вазони для декору, або ж зверху на кошичок, приготований для освячення. Одна серветка — 15 гривень.

12-річна Анастасія та 13-річна Оксана із школи №7 заздалегідь для ярмарки виготовили дерев'яних пасхальних курочок. Продавали по 70-80 грн. Дівчата розповіли, що в їхній школі займаються виготовленням таких сувенірів після уроків, залишаючись на групі продовженого дня.

На цю, виготовлену з імбирного печива хатинку, Галина Кульчинська також “поклала око”. Але не встигла придбати — хтось зробив це до неї, як тільки хатинку виставили на прилавок. Це при тому, що коштувала вона чималенько — 600 гривень. Це один з найдорожчих товарів на ярмарку.

На аналогічній Різдвяній ярмарці діти зібрали 78 тисяч гривень. Скільки цього разу — поки невідомо. По завершенню торгів ідуть в центр “Надія”, дістають пакетики з грішми та рахують кошти. Суму озвучують публічно. Діти самі вирішують, які суми вручити дітям. Для тієї з трьох обраних дітей, в кого найскладніший діагноз, зазвичай вручають і найбільші суми. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також