Травневі вітамінки

962 0

Ми у соцмережах:

Травневі вітамінки

Зелені листові овочі — ідеальний варіант для насичення організму вітамінами. Очолюють список найкорисніших травневих продуктів кульбаба і щавель.

Кульбаба. Квітки кульбаби, за словами фахівців, володіють багатьма корисними властивостями. Вживати їх у їжу можна впродовж всього періоду цвітіння.

Щавель — дуже корисний для імунітету, покращує стан серця.

Редиска — покращує процес травлення, перистальтику кишечнику, обмін речовин.

Кропива. У цій рослині, як і в моркві, міститься багато бета-каротину, який позитивно впливає на органи зору і захищає клітини від ушкодження вільними радикалами.

Капуста — молода капуста активізує виведення з організму непотрібних і токсичних речовин, покращує метаболізм.

Але зелень, в тому числі кріп, петрушка, салат, може негативно впливати на здоров'я підшлункової залози. Адже будь-який вид зелені довго перетравлюється в шлунково-кишковому тракті, а це не дуже добре для шлунка і підшлункової залози, особливо, якщо у людини є проблеми саме з цими органами. Також у зелені міститься багато кислот і гіркоти, дуже шкідливих для підшлункової. Особливо застереження стосується суто весняної страви — окрошки. Медики не рекомендують їсти її більше двох разів на тиждень. Поєднання зелені, редиски та щавлю — це непомірне навантаження на органи шлунково-кишкового тракту.

Щоб хоча б частково знизити навантаження на підшлункову залозу, ніколи не їжте зелень на голодний шлунок. До речі, майже вся зелень втрачає до 90% корисних речовин при термічній обробці, тому якщо хочете отримати максимум користі від неї, то їжте її свіжою. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також