Трав’яні чаї: як пити, кому і скільки

5830 0

Ми у соцмережах:

Трав’яні чаї: як пити, кому і скільки

Останнім часом дуже популярними стали трав’яні чаї. Однак не знаючи напевне, що за трави в них містяться, ми ризикуємо отруїтися. До того ж різні фіточаї й трав'яні збори не можна пити як звичайний чорний або зелений чай. Адже лікарські трави, що в них містяться, при передозуванні так само небезпечні, як будь-які інші медикаменти.

Наприклад, популярний іван-чай допоможе підстьобнути імунітет в період захворюваності на застуду та ГРВІ, також він має седативну дію, допомагаючи зняти стрес і заснути. Однак тривале вживання цієї лікарської рослини призводить до токсичного впливу на печінку. А тривале вживання кореня женьшеню може закінчитися головними болями, порушеннями сну і зниженням потенції. Липовий чай добре допомагає при застуді, але протипоказаний при проблемах із судинами, серцем і нервовою системою.

Не рекомендовано пити чаї з трав вагітним і жінкам, що годують груддю, при хворобах печінки й органів травлення, серцево-судинної системи, схильності до алергії. Поїти трав'яними чаями або фітосборами дітей педіатри рекомендують тільки за призначенням лікаря. Адже в кожного з нас — власна індивідуальна переносимість або непереносимість тих чи інших лікарських засобів. Тому важливе не тільки дозування, але й умови зберігання трав'яних чаїв, які можуть вплинути на якість рослин і їхні властивості.

Якщо ви вживаєте такі напої періодично або іноді в зелений чай кладете м'яту, мелісу, у вас немає протипоказань, то шкоди не буде. Однак та ж «невинна» м'ята при постійному вживанні може викликати проблеми зі сном і головні болі, вона знижує кров'яний тиск. Тому її небезпечно регулярно приймати гіпотонікам.

Отож якщо ви вирішили попити трав'яні чаї або фітосбори, то потрібно уважно читати інструкцію і бажано звернутися за консультацією до лікаря.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також