Три об’єднані громади у неділю обрали голів: двоє з них — від президентської партії

1398 0

Ми у соцмережах:

Три об’єднані громади у неділю обрали голів: двоє з них — від президентської партії

Три об’єднані територіальні громади в Рівненській області стали повноцінними, обравши голів та депутатський склад: Олександрійська, Повчанська та Шпанівська. Дві з них очолили висуванці Блоку Петра Порошенка: Шпанівську ОТГ — Микола Столярчук, Повчанську ОТГ — Інна Іванюк. У вівторок під час прес-конференції новообрані голови розповіли не тільки про те, як створювались ОТГ, а й про те, як збираються виправдати довіру виборців і зробити їхнє життя кращим, перетворивши громади на процвітаючі, які заробляють і витрачають зароблене на власні потреби.

Інна Іванюк, голова Повчанської ОТГ:

— Коли прийшла на посаду сільського голови Повчі, децентралізація вже тривала. За півроку моєї каденції у Дубенському районі вперше відбулися вибори в Привільненську ОТГ. Успішний приклад моїх колег в Привільному дав мені сил повірити в децентралізацію і рухатися в цьому напрямку. У 2017 році це стало можливим, оскільки наша громада потрапила в перспективний план Рівненської області. Громада у нас унікальна. Переглядаючи господарські книги 1944 року як історик, зрозуміла, що всі 5 сіл, які сьогодні входять до Повчанської ОТГ, входили до складу однієї сільради. Адміністративні реформи радянських часів розкидали населені пункти не тільки в різні сільські ради, а й різні райони — Млинівський та Дубенський. Це створило значні транспортні незручності: щоб дістатися райцентру, мешканцям сіл доводилося їхати на 50 км більше. Повча завжди була центром навколишніх сіл, тому ведучи переговори про об'єднання сільрад в ОТГ, я виходила винятково з інтересів місцевих мешканців. Вибори відбулися. Це дасть можливість, на мою думку, реально щось змінити для її мешканців. Оскільки на території нашої ОТГ немає промислових підприємств, збираємося активно розвивати зелений туризм.

Микола Столярчук, голова Шпанівської ОТГ:

— Реформа децентралізації — неминучий процес. Я це усвідомив, як тільки вона почалася. Тому почали шукати шляхи, як би створити ОТГ, і врешті об'єдналися з Великожитинською сільрадою. Прекрасно усвідомлюю, що це дає шанс для великих змін, адже надаються великі повноваження та більші фінансові ресурси. А разом з тим збільшується і відповідальність. Але вірю, що для нашої ОТГ — це чудовий поштовх для розвитку. У нашої ОТГ великий потенціал, адже загалом кількість населення складає більше 11 тисяч. Для реалізації наших планів лишається дуже мало часу, адже у 2020 році мають бути проведені наступні чергові вибори голів ОТГ. Потрібно буде організувати роботу самої ОТГ і реалізувати ряд проектів: будівництво садків у Шпанові і Великому Олексині, школи у Великому Житині, реконструкція амбулаторії у Великому Олексині, будівництво нової в Бармаках. Проте маю надію, що спільними зусиллями їх вдасться втілити в життя.

Інна Дмитренко, в.о. голови Рівненської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»:

— Загалом результати виборів в ОТГ, що відбулися 29 квітня, вкотре підтвердили стабільну підтримку нашої політичної сили як в Україні в цілому, так і на Рівненщині зокрема. За результатами виборів у новостворених об’єднаних громадах кандидати від партії перемагають у 26 громадах із 40. Тобто 65% — висуванці, члени партії або кандидати, які йшли за підтримки партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Ми також отримуємо більшість у виборах депутатів ОТГ. Не менш ніж 235 депутатських мандатів отримують кандидати від БПП.

Обидва обрані від БПП голови об'єднаних територіальних громад є висококваліфікованими та досвідченими управлінцями, які зможуть розвивати громади і підвищити рівень життя їхніх жителів. Такі результати також свідчать про підтримку людьми, власне, децентралізації, яку ініціював президент Петро Порошенко. Реформі значно сприяє і ефективна робота обласної влади на чолі з головою Рівненської обласної державної адміністрації Олексієм Муляренком. В області будують нові школи, ремонтують дороги, відкривають нові дитсадки, створюють ФАПи та багато іншого. Це все завдяки децентралізації. Важливо, що вибори до ОТГ 29 квітня відбулися без суттєвих порушень. Партія «Блок Петра Порошенка» виступає за чесні і прозорі вибори, і ми показали це не на словах, а на діях.

Ольга КОВАЛЬЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також