Троє лікарів з Рівного майже 6 тисяч пацієнтів «пролікували» лише на папері: бюджет втратив понад пів мільйона гривень

7362 0

Ми у соцмережах:

Троє лікарів з Рівного майже 6 тисяч пацієнтів «пролікували» лише на папері: бюджет втратив понад пів мільйона гривень

Троє лікарів на лаві підсудних за розтрату понад пів мільйона бюджетних гривень.

Рівненська обласна прокуратура до суду скерувала обвинувальний акт стосовно учасників організованої злочинної групи, до якої входили керівник медзакладу та двоє його лікарів. Їм інкримінують розтрату коштів у великих розмірах, підроблення офіційних документів та їх використання, а також легалізацію незаконно одержаних коштів.

Слідством встановлено, що ще на початку 2021 року керівник одного з рівненських медзакладів створив та очолив організовану групу з метою розтрати коштів місцевого бюджету Рівненської громади. Він оформив на роботу двох лікарів, забезпечував фіктивний облік їх робочого часу, а також організовував та забезпечував нарахування і виплату заробітної плати.

Пособники, зі свого боку, щомісяця готували та подавали до медзакладу завідомо підроблені щоденники обліку роботи лікаря, в які вносили відомості щодо пацієнтів, котрим вони начебто надавали медичну допомогу. Проте насправді на робочих місцях ці «фахівці» навіть не з’являлись, оскільки у цей час вони займалися приватною медичною практикою в іншому населеному пункті.

До червня 2023 року учасники угруповання розтратили понад 500 000 гривень та частину з них легалізували. Таким чином близько 6 тисяч пацієнтів «проліковано» лише на папері, а насправді люди допомоги не отримали.

Усі фігуранти наразі перебувають під домашнім арештом, а керівника закладу ще й відсторонено від займаної посади.

Максимальне покарання, яке загрожує обвинуваченим – позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Йдеться про керівника рівненської стоматполіклініки.



 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також