Царський форт хочуть відновити на пагорбах Червоних Гір

2387 0

Ми у соцмережах:

Царський форт хочуть відновити на пагорбах Червоних Гір

У Рівному в мікрорайоні «Червоні Гори» — близько чотирьох гектарів вільної землі. Місцеві підозрюють, що ця земля може бути ласим шматком для забудовників, тож просять висадити тут парк. Міська рада планує на сесії закріпити цю землю за трестом зеленого господарства, який і має облаштувати там відпочинкову зону.

Депутат Анатолій Лащук вважає, що там можна відновити туристичний об’єкт:

Якщо не захистити цю землю, то вона з часом по схемі піде під котеджну забудову. Люди висловилися, що хочуть, аби на пагорбах, які поряд їхніми будинками, була відпочинкова зона. Колись на цьому місці діяв автодром. Тепер там можна облаштувати відпочинкову зону з історичною пам’яткою. Відомо, що там знаходиться ще царський оборонний форт. Він відображений на старих польських та австро-угорських мапах. Таких оборонних фортів навколо Рівного було сім, проте залишилося лише три. Цей форт, про який йдеться, має назву «Червона Гора». Коли робили там автодром, то знесли оборонний вал, проте сам форт зберігся. Якщо все гарно зробити, то туристи, які туди приїдуть, зможуть побачити, як цей форт виглядав 100 років тому.

Володимир Хомко, міський голова:

Оскільки мешканці хочуть, щоб там була відпочинкова зона, то її потрібно зробити. Трест зможе облаштувати там парк, посадити дерева. Однак, очевидно, прийматиме це рішення вже нова міська рада.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також