«Цербер» поскаржився, торги зупинили. Хто охоронятиме міськраду Рівного?

603 0

Ми у соцмережах:

«Цербер» поскаржився, торги зупинили. Хто охоронятиме міськраду Рівного?

Кожного відвідувача при вході до будівлі на Соборній, 12-А неодмінно зустрічає охоронець, який пропонує розписатися у журналі — хто і з якою метою сюди прийшов. Адже це приміщення міської ради та виконкому Рівного, куди люди щодня приходять до чиновників зі своїми проблемами. 22 березня мав відбутися черговий тендер на послуги з охорони за 800 тисяч гривень. Однак його несподівано призупинили: бо одна з фірм-учасниць — київське ТзОВ «Цербер захисту» — звернулася до Антимонопольного комітету зі скаргою.

Столичним підприємцям не сподобалися деякі умови тендера, які вони назвали дискримінацією — вважають, що це обмежує коло учасників, які можуть взяти участь у торгах. Зокрема, йдеться про транспорт реагування; проходження сертифікаційної програми із наданням звітів; монтаж системи охоронно-тривожної сигналізації, відеоспостереження та управління контролю доступу (СКУД), а ще — наявність аналогічного досвіду.

Та доки комітет розбирається у бюрократичних тонкощах, хто ж охоронятиме посадовців?

Марія Корнійчук, керуюча справа Рівненського міськвиконкому:

— Ця охорона працює з нами багато років, нарікань на їхню роботу не було. Електронні торги тимчасово призупинено, бо одним з учасників подано заяву. В будь-якому разі, буде відкритий тендер і переможе той, хто запропонує кращі і більш професійні умови. До того ж, у приміщенні чергують бійці Національної гвардії, тому тимчасове призупинення торгів у жодному разі не є проблемою.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також