Тваринництво прибуткове, якщо по-господарськи ставитися до справи

1741 0

Ми у соцмережах:

Тваринництво прибуткове, якщо по-господарськи ставитися до справи

Дорога у селі Білів Рівненського району із зимовими краєвидами обабіч веде до молочно-тваринного комплексу. Тут на вулиці рух — із великих приміщень почергово виїжджає трактор, за ним техніка сучасна — міксер для роздачі кормів. Тут максимально механізовано всі процеси, які раніше виконували люди. Не реве у приміщеннях худоба — кормів вдосталь, і їсти можуть корівки коли забажають. Кілька років тому ця ферма отримала друге життя. Хоча в місцевих було мало надії — більше побоювань, що ферма повторить долю багатьох інших молочних комплексів і затихне назавжди. Пощастило.

У 2015 році у Рівненський район прийшов потужний інвестор — Група компаній «VITAGRO» і вирішив відродити тваринництво. За короткий час тут відбулися колосальні зміни, бо гроші сюди вкладено також дуже великі. Тут здійснили реконструкцію тваринницьких приміщень, автоматизували процеси, встановили два молокопроводи, відремонтували будівлі для утримання дорослого поголів’я та молодняку, створили належні умови для людей, а це майже 40 працівників. Забезпечили корів кормами.

Олександр Максимчук у тваринництві вже понад 40 років. Пам’ятає за цей час періоди становлення та занепаду. Зараз він завідувач молочно-тваринницької ферми в селі Білів. В аграрній компанії працює з перших днів приходу інвестора на терени Рівненського району. Каже, працювати приємно, хоч і відповідально, тут на високому рівні виробнича та трудова дисципліна. Керівництво Групи компаній та ТОВ «Агрохолдинг Зоря» веде цілеспрямовану роботу зі збільшення поголів’я великої рогатої худоби. У 2017 році закупили 50 нетелів, збільшили поголів’я на 150 голів.

— Всього більше 700 голів ВРХ. Зараз працюємо над тим, щоб тварини були забезпечені повноцінними якісними кормами, медичними препаратами, — розповідає Олександр Максимчук. — Але по всій аграрній компанії тільки дві ферми, і наша в тому числі, де 25% рентабельність з виробництва молока і м’яса. Це свідчить про прибутковість молочного тваринництва і дає нам надію, що будемо розвиватися.

Інвестор системно вкладає гроші у реконструкцію. Наступного року планується ремонт ще двох приміщень, відтак і кількість худоби будемо збільшувати. У нас зараз два нових молокопроводи — людина практично не контактує з молоком. Молоко йде або екстракласу, або вищого сорту. «Дубномолоко» забирає наше молоко на виготовлення продукції, яка йде на експорт. Тобто якщо вкладати і по-господарськи ставитися до справи, так як до цього ставляться в нашій Групі компаній «VITAGRO», то тваринництво буде рентабельним і матиме дуже хорошу перспективу. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також