Тюльпановий бум: у Рівному обкрадають клумби

536 0

Ми у соцмережах:

Тюльпановий бум: у Рівному обкрадають клумби

Ще кілька днів тому перехожі милувалися розквітлими тюльпанами біля «Обнови» на Поштовій, де відбуваються сесії міськради, але згодом клумба якось швидко спорожніла. Одного ранку 57-річна працівниця одного з міських департаментів прийшла на роботу і помітила, що квітів значно поменшало — хтось вирвав із землі 40 тюльпанів. А наступного дня, 16 квітня, на цій же клумбі недорахувалися уже 150 тюльпанів.

Рівняни помічають, що від рук невідомих хуліганів постраждали й інші квітники в центрі міста. Зокрема, порідшали ряди тюльпанів у парку Молоді і навіть біля пам’ятника, що під міськрадою на Соборній.

Квіти з клумб у місті цупили завжди, але такого ажіотажу давно не було, — кажуть місцеві комунальники.

Олександр Кравчук, керуючий міським трестом зеленого господарства:

— Цього року крадуть як ніколи раніше. Бувало, що лише зривали тюльпани, а зараз викопують просто з цибулинами! Не знаю, що з людьми сталося. Звісно, клумби так не залишимо, будемо засаджувати знову — десь багаторічними рослинами, десь однорічниками, комбінуємо, щоб було гарно. Шкода тюльпанів, вони могли ще зо два тижні цвісти і тішити око рівнян. Деякі з них ледве встигли розцвісти...

Знаю, що у поліції вже відкрито провадження за двома крадіжками. Можливо, вдасться завдяки відеоспостереженню когось засікти? Результатів ми поки не знаємо, лише суму збитків рахуємо. Справді багато покрадено квітів, висаджених нашими працівницями. І це ж сезон тільки почався... Звертаємося до рівнян: якщо бачите, що на міських клумбах хтось порається, щось викопує і на цій людині немає форменого одягу ТЗГ — повідомте до поліції.

Марія Юстицька, речниця управління Нацполіції у Рівненській області:

— Упродовж останніх кількох днів до поліції про крадіжку тюльпанів більше ніхто не звертався. Тобто наразі зареєстровано тільки тих два факти. Зловмисників розшукують. Слідчі розпочали досудові розслідування за частиною 4 статті 185 КК України. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також