У Білорусі – зрадник, а у нас – герой: історія «кіборга» з Дубна

1494 2

Ми у соцмережах:

У Білорусі – зрадник, а у нас – герой: історія «кіборга» з Дубна

У Дубні мешкає солдат Дмитро Шапшедов, який більше року воював на Донбасі.

Як повідомляє блог «Знай більше», зараз він подав документи, щоб отримати українське громадянство. Хоч близько десяти років він з сім'єю проживає в районному центрі, але сам родом з Білорусі.

Коли почув про військові дії на Донбасі, то пішов у військкомат, щоб стати добровольцем. Його мобілізували до ЗСУ. За рік Дмитро побував у багатьох боях та захищав Донецький аеропорт. Під час одного з бойових зіткнень з ворогом – отримав контузію та інвалідність.

Зараз Дмитро живе спогадами і щиро прагне закінчення війни. Не забуває і про країну, в якій народився. Бо розуміє, що там його вважають ворогом і при першому перетині кордону, посадять за грати.

До війни в Україні я часто їздив додому, в Білорусь. Зараз туди мені не можна, оскільки не встигну перетнути кордом, як мене посадять. Нещодавно до мене мама приїжджала і просила, що, коли помре, щоб я не приїжджав до неї на похорон. Бо у своїй країні я став ворогом. Адже Лукашенко там жорстко ставиться до тих, хто воює. За грати садять усіх: тих, хто воює за Україну, і тих, хто за російські «ДНР» та «ЛНР», - розповідає Дмитро. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також