У депутатів також шукатимуть зброю

1619 0

Ми у соцмережах:

Пропускний режим в облраді буде посилено

Травматичні пістолети, газові балончики та ножі шукатимуть поліцейські у всіх, хто захоче потрапити до сесійної зали облради 18 травня. Доведеться проходити огляд металодетектором навіть депутатам. Така процедура діє останніх два роки, проте на наступному засіданні заходи безпеки посилять.

Поліцейські з ручними металодетекторами стоять перед входами до сесійних зал кожної сесії обласної та міської ради ще з 2015 року — після останніх виборів до органів місцевого самоврядування. На першій сесії облради цього скликання, нагадаємо, було «гаряче» через вибори голови. А уже за півроку, у червні 2016-го, у сесійній залі навіть трапилася бійка.

Останній рік був відносно спокійним, тож хлопці у формі обшукували особисті речі далеко не всіх, хто заходив до зали. Депутатів, приміром, посадовців та журналістів, чиї обличчя запам’ятовували, пропускали і так. А дехто навіть проходив «чорним ходом», уникаючи будь-яких перевірок. Цього разу заходи безпеки правоохоронці посилять.

— Через ситуацію у країні буде посилено пропускний режим, — коментує заступник начальника Головного управління Національної поліції у Рівненській області Руслан Стрельбицький. — При вході буде огляд металодетекторами, вибухова служба та кінологи обшукають приміщення облради, буде посилено охорону адміністративних будівель на майдані Просвіти, 1. Перевірятимемо усіх, хто входитиме до зали, незалежно від того, депутат це чи ні. Були випадки, що знаходили травматичні пістолети, газові балончики. Працівники поліції їх вилучали і віддавали, коли людина покидала засідання. У всіх випадках були дозволи на носіння травматичної зброї. Якби таких не було, було б відкрито кримінальне провадження.

Травматичну зброю, зазначимо, мають право носити журналісти, правоохоронці (зокрема і на пенсії) та члени громадських формувань. Деякі рівненські посадовці теж мають «травматику», ставши для цього «кореспондентами».

Додамо, що віднедавна на засідання облради пускають менше людей, аніж раніше. Через нестачу місць у залі пропускають лише два-три представники від кожної громадської організації. Така система діятиме і на цьому засіданні.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також