У гідропарку діти будуватимуть дамби

2161 0

Ми у соцмережах:

У гідропарку діти будуватимуть дамби

Незабаром тут з’явиться незвичайний дитячий майданчик. В районі гідропарку поблизу чаші, де тренуються велотріалісти, рівняни помітили початок будівельних робіт. Тут зводять дитячий майданчик, реалізуючи громадський проект. Один з його авторів архітектор Дмитро Котляров розповів, що таких майданчиків у місті ще не було.

— Це не будуть звичайні дитячі гойдалки, пісочниці і гірки, а цільна споруда, де діти зможуть не тільки гойдатися, а й займатися скелелазінням на спеціальній гірці, іншими спортивно-розвиваючими іграми, — розповів п.Котляров. — Такі майданчики я бачив у Європі. На жаль, коштів ледь вистачить для облаштування цього комплексу та територій. Тож з іншими ініціаторами проекту ми вирішили за власний кошт облаштувати тут ще і водний атракціон, щоб діти могли гратися з водою, будувати іграшкові дамби, наприклад, та інше. Качати будемо грунтову воду за допомогою гідранта.

Загалом на облаштування майданчика передбачено майже 250 тисяч гривень. Замовником робіт є управління житлово-комунального господарства, виконавцем — фірма «Західбудцентр».

Дмитро Котляров

— Майданчик, як і чаша, — це тільки третина нашого задуму з облаштування на тій ділянці урбан-парку «Перша точка», — додав Дмитро Котляров. — Ми розбили цей проект на три частини і всі три подали на громадський бюджет. Ще дві — це стріт-зона зі «сходами» та іншими атракціями для скейтбордистів і стрітбольна площадка. Проте з реалізацією останніх двох проектів виникли труднощі. Адже відповідальним за їхню реалізацію є управління молоді та спорту, а земля, де має знаходитись «Перша точка», належить тресту зеленого господарства. Щоб передати її на баланс управління спорту, треба зібрати купу документів та отримати погодження з Києва. Процес тягнеться уже два роки. За цей час матеріали значно подорожчали, заробітна плата теж. Бюджет проекту доведеться розширити. Хочеться довести його до кінця.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також