У Городку горить острів. Пожежники, за словами селян, не приїхали одразу (ФОТО, ВІДЕО)

5476 0

Ми у соцмережах:

У Городку горить острів. Пожежники, за словами селян, не приїхали одразу (ФОТО, ВІДЕО)

У цю хвилину догорають очерет, дерева та трава на острові річки Усті у селі Городок Рівненського району. Місцеві мешканці звернулися по допомогу до журналістів, бо поліція та рятувальники, за їхніми словами, відмовилися реагувати.

Як розповіла РВ мешканка Городка Ганна, острів, який фактично у центрі села, підпалюють щороку. Місяць тому він також горів, але шкоди було не так багато, як на цей раз. Сьогодні на ньому вигоріло майже все.

За словами жінки, на острові гніздяться багато птахів, зокрема чаплі, лебеді, качки. Селянам чути, як птахи несамовито кричать.

-Телефонувала до пожежників і я, і сусіди. Мене запитали, чи до будинків далеко, а коли сказала, що через річку, повідомили, що перетелефонують через 15 хвилин – і не пере телефонували, і не приїхали. Сусідам відповідали: ми знаємо – і все, - нарікає Ганна. – У поліції зазначили, що це не їхня компетенція. Попередніми роками принаймні намагалися знайти, хто підпалює. А цього року – жодної реакції. Люди плачуть, чуючи крики птахів та тварин.  

Максим Старенький із прес-служби ГУ ДСНС у Рівненській області зазначив, чому на перші викликали рятувальники не приїхали.

-Ми зателефонували до керівництва сільради і нам повідомили, що немає потреби виїздити, - зазначив п.Старенький. – Коли викликів побільшало, наші підрозділи виїхали і наразі на місці ліквідовують пожежу.

 Фото та відео у тексті - пані Ганни

 

 

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також