У «Катеринівці» грубо порушують права ув’язнених

1862 0

Ми у соцмережах:

У «Катеринівці» грубо порушують права ув’язнених

У Катеринівській колонії № 46 є грубі порушення прав ув’язнених. Це виявили під час моніторингового візиту до колонії працівники Департаменту реалізації національного превентивного механізму спільно з регіональним координатором взаємодії з громадськістю уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Рівненській області.

Перевіряючи конфіденційно поспілкувалися із засудженими, відвідали житлові та інші приміщення, виробничу зону, ознайомилися з документами установи.

Під час візиту перевіряючі виявили низку порушень вимог національного законодавства та недотримання міжнародних стандартів у сфері поводження із в’язнями.

Камери дисциплінарного ізолятора не обладнані бачками з питною кип’яченою водою та припливно-витяжною вентиляцією. В установі були порушення прав ув’язнених на приватність.

При відвіданні виробничої зони моніторингова група встановила, що засуджені практично не використовують засоби захисту, зокрема окуляри, респіратори тощо. В’язні не забезпечені спецодягом.
Строкові трудові договори із засудженими не укладаються.

Інформаційні стенди у відділеннях соціально-психіатричної служби не містили достатньої інформації про порядок оскарження дій адміністрації, а також стосовно організацій, до яких можливо звернутися для захисту та поновлення своїх прав. На більшості стендів відсутні номери “телефонів довіри” та інша необхідна інформація.

В установі є порушення права засуджених на телефонні розмови: на 515 засуджених функціонує лише один таксофон.

Встановлено грубі порушення в організації харчування: приготування їжі відбувається в антисанітарних умовах, засуджені залучаються до роботи без належно оформлених санітарних книжок, відсутні добові проби кожної страви.

В медичній частині колонії виявлено засудженого з вираженим больовим синдромом, якому не надавали адекватного знеболення. Зазначене може розцінюватися як катування, жорстоке або таке, що принижує гідність, поводження або покарання. 

Звіт із наданням відповідних рекомендацій щодо усунення виявлених недоліків буде направлено до Міністерства юстиції України, повідомляє веб-сайт Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. 
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також