У Костополі жорстоко вбили собаку-вовка. Господар вимагає покарати депутата райради, який це зробив (ВІДЕО)

14029 30

Ми у соцмережах:

У Костополі жорстоко вбили собаку-вовка. Господар вимагає покарати депутата райради, який це зробив (ВІДЕО)

Депутат Костопільської районної ради від БПП та підприємець Микола Железний спершу гнався на автомобілі за твариною, а збивши її, хотів зарізати величезним ножем, схожим на мачете. Пан Железний каже, що вбита тварина – вовк, який мав ознаки сказу. Власник – що це лайка.

Випадок трапився 11 червня у самому Костополі. До редакції звернувся господар вбитої тварини, власник місцевого СТО Ігор Ковальчук:

- 12 червня моєму Оскару, який був породистою лайкою, мало виповнитися 10 років. Щоб не у квартирі, ми тримали його у вольєрі на моєму СТО і щодня випускали хвилин на 20 побігати. Ми його постійно брали на полювання, він ніколи не нападав на людей, тому жодних проблем ніколи не траплялося.

11 червня Оскар побіг далі, аніж зазвичай. А десь за годину мені уже повідомили, що його вбили. Працівники автозаправки бачили, як автомобіль Железного гнав собаку вулицями міста, беручи під колеса. А коли пес вже завернув бігти додому, до СТО, Железний догнав його на території сусіднього нам бетонного заводу на вулиці Проектова, за метрів 30 від вольєру.

Камери на підприємстві зафіксували, як автомобіль Железного збиває тварину, а потім Железний вибігає з автомобіля з мечете і, мабуть, хотів відрізати собаці голову. Проте погоню побачив знайомий батька і одразу поїхав за ними. Аби тварина, в якої вже було немало переломів, не мучилася, він пристрелив її.

Я набрав Железного, як тільки приїхав на місце. Він мене обізвав і сказав, що то був вовк. Я написав заяву до поліції. Хочу, аби його притягнули до відповідальності. Бо сьогодні він переплутав собаку з вовком, а завтра що? Грошей мені його не треба.

Микола Железний не заперечує, що гнався за твариною та збив її. Проте переконаний: то був вовк, а підприємець тримав вдома дику тварину, яка, можливо, ще й була хвора на сказ.

Пан Железний у коментарі РВ зазначив:

- Це не лайка, це вовк. Ковальчук – поціновував вовків, це навіть видно з його сторінки у ВК. Того дня я під’їздив до Костополя і побачив, що дорогу перебігає вовк. Зупинився, окрім мене, ще один автомобіль. Викликали поліцію. Ми погодилися, що то вовк і що він ще й дивно поводиться: не боїться нічого, біжить між автомобілями. Ми вирішили, що у нього може бути сказ.

Поки їхала поліція, ми супроводжували вовка містом. Поліція приїхала зі зброєю і вистрілила у тварину, але її тільки поранили. Вовк кинувся до велосипедиста, який проїздив поряд. Щоб не сталося біди, я поїхав напереріз і вирішив вовка збити. Застрелила ж вовка поліція.

Попри те, що пан Железний каже, що стріляли поліцейські, у відділі комунікацій ГУ Нацполіції у Рівненській області зазначають, що виклику на 102 про те, що Костополем бігає вовк, не було. Окрім того, на відео з камер відеоспостереження видно, що стріляє у тварину чоловік без форми.   

У соціальній мережі Facebook пан Железний згодом також додав:

- З місця події я поїхав, так як мав справи. Працівники поліції залишилися для того, щоб викликати представників уповноважених органів для проведення аналізу на сказ.

За кілька годин після цього отримав дзвінок від чоловіка, що назвав себе Ковальчуком. Він з надзвичайно грубою лайкою та образами пообіцяв «закопати мене на полігоні», адже то була його собака породи лайка.

На відео, котре надаю нижче, можна порівняти звіра, котрий на ньому, та собак породи лайка з фото в інтернеті.

Зауважу, свої дії вважаю цілком виправданими. Приймати рішення у таких ситуаціях складно, але я готовий брати відповідальність за життя та здоров'я громадян, які є найвищою соціальною цінністю – нескладно уявити шкоду, яку міг завдати містянам вовк та ще й з ознаками сказу.

Цікаво, чи афішував би власник вовка цю ситуацію, якби тварина напала на людей. Підозрюю, що швидко відмовився б від своєї «власності».

Тварину дійсно шкода, але у її смерті винен саме власник, так як утримуючи хижу тварину, не можна відпускати її вільно гуляти містом, крім того, вовк був у жахливому стані, що зовсім не свідчить про людську опіку, та й принаймні ошийник можна було вдягнути.

Відпускаючи вовка гуляти по місту, точно не думав про інших людей, які могли стати жертвами, але зараз можна вдавати з себе глибоко засмученого власника бідолашної тваринки і при цьому знайти багато співчуваючих. А чи хтось подумав про те, що вовк міг напасти на вас, на ваших рідних, близьких – кому тоді б співчували?

Зазначимо, що в Україні передбачена кримінальна відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Стаття 299 Кримінального кодексу за жорстоке поводження, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини, передбачає арешт на термін до шести місяців або обмеженням волі на термін до трьох років. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також