У Мічуди не витримує печінка

3456 2

Ми у соцмережах:

Ігор Мічуда

Досвід останніх років засвідчив — аби дізнатись про те, що у людини є смертельна хвороба, досить посадити її до слідчого ізолятора. Люди з міцним здоров’ям миттєво стають там невиліковно хворими. Не став винятком і Ігор Мічуда, начальник обласної ДАБІ, якого відсторонили від роботи і посадили в слідчий ізолятор за підозрою у вимаганні грошей у будівельників. На судовому засіданні, де розглядалася апеляція Мічуди на утримання його під вартою, виявилося, що підозрюваний має настільки хвору печінку, що врятувати його може лише перебування у мами, куди він просив перевести його із СІЗО.

На засідання апеляційного суду Ігоря Мічуду доправили із місця тимчасового утримання на вулиці Дворецькій як особливо небезпечного злочинця. Окрім чотирьох правоохоронців, які супроводжували підозрюваного до скляної клітки у залі суду, за всіма його діями стежив службовий пес. Але уже у залі суду адвокат підозрюваного Ігор Солімчук почав переконувати колегію суддів Володимира Іващука, Олега Полюховича та Михайла Шпинта, що його підзахисний не є таким уже й небезпечним. Адже має чималі проблеми із здоров’ям, яке може погіршитися у будь-який час.

У мене є проблеми з печінкою, — звернувся Ігор Мічуда до суддів. — І у разі чогось медична частина в’язниці не зможе мені допомогти. Коли я ще був на свободі та звертався до лікарні, то у мене був передінфарктний стан. Разом з тим, у лютому я переніс операцію. Тепер мене не візьме на роботу жодна будівельна компанія, бо я став інвалідом. У мене розрізана сонна артерія. Прошу мене зрозуміти, коли я зі своєї камери звертаюся за лікарською допомогою, то мені дають пігулку, яка нічим не допомагає. Я не з тих людей, які жаліються, проте відчуваю, що мені щохвилини може стати гірше.

Захист просив у суддів випустити Ігоря Мічуду із СІЗО та призначити йому домашній арешт із 19-ї години до 7-ї. Відбувати арешт Мічуда мав у своєї мами у селі Нова Українка, що в Рівненському районі, а у вільний час чиновник міг би лікуватися у медичних закладах.

З цим не погодився прокурор військової прокуратури Руслан Цар, який переконував суд, що вихід Мічуди із СІЗО вплине на хід розслідування:

Нам ще потрібно допитати 13 працівників обласної ДАБІ, які безпосередньо підпорядковуються Мічуді. Уже один із них дав покази, що начальник ДАБІ самостійно приймав рішення про усі перевірки будівництв в області. Тому об’єктивно буде вважати, що на свободі Ігор Мічуда зможе вплинути на їхні покази. Окрім цього, нам відомо, що підозрюваний має хороше матеріальне становище, яке може дозволити йому ухилятися від слідства та втекти за кордон.

Вислухавши усі сторони, судді вирішили, що начальник обласної ДАБІ Ігор Мічуда залишиться під арештом у СІЗО до 25 вересня. Адже від сторони захисту не було надано жодного документа, який би свідчив, що медична частина у в’язниці не може надати підозрюваному кваліфікованої медичної допомоги.

А поки начальник обласної ДАБІ Ігор Мічуда перебуває у СІЗО, правоохоронці затримали його підлеглого на автовокзалі у Березному із хабаром. За 500 доларів старший будівельний інспектор мав успішно погодити проект на реконструкцію будівлі. За такі дії проти нього було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що правоохоронці підозрюють керівника обласної ДАБІ Ігоря Мічуду у вимаганні 400 тисяч гривень від забудовника. За ці гроші посадовець обіцяв не створювати проблем із будівництвом. Посередником у передачі неправомірної вигоди виступав син Мічуди — Андрій.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також