У нардепи навпростець через Басів Кут

1942 0

Ми у соцмережах:

Депутат Андрій Помазанов на сесії міської ради

Міська рада створила комісію з депутатів, архітекторів та урбаністів, яка має розібратися, що робити із новобудовами на правому березі Басового Кута. Зробити це рівненських обранців спонукала електронна петиція, яку зареєструвала їхня колега Любов Романюк. Мешканці Рівного підтримали її пропозицію заборонити будівництво котеджів на березі озера. Адже відомо, що саме масова забудова цього району уже завдала великої шкоди довкіллю, забруднюючи воду нечистотами.

Цікаво, що працювати в цій комісії зголосився нардеп із Києва Андрій Помазанов. Цей політик у 2014 році балотувався до Верховної Ради у списку партії «Народний фронт». Окрім цього, він є радником міністра юстиції України Павла Петренка.

Запитаєте, для чого їздити з Києва до Рівного Помазанову? Відповідь дуже проста: наступної осені парламентські вибори, а наше місто — це 152 виборчий округ. Чотири роки тому від «Народного фронту» в Рівному вже пробував щастя Дмитро Якимець, але програв на мажоритарному окрузі «свободівцю» Олегу Осуховському.

Нардеп спеціально акцентує на проблемних питаннях у Рівному, щоб тут про себе заявити. І часу до наступної осені в нього достатньо.

Володимир Хомко, міський голова:

Шкода, що така комісія не була створена 20 років тому. Адже це б дозволило уникнути багатьох проблем. Побачите, чим буде ближче до виборів, тим більше людей будуть спекулювати на темі озера та запевняти, що вони розчистять русло річки Усті.

Андрій Помазанов, народний депутат України:

— Це питання ми будемо вирішувати комплексно, як за допомогою Верховної Ради, так і міської. Адже з проблемою забудови берега Басівкутського озера до мене постійно звертаються рівняни. Вважаю, що при будівництві могли бути порушення. Звернення з проханням перевірити усе, що забудовано, я направив і до ДАБІ України, і в правоохоронні органи. Адже у рекреаційній зоні будують житлові будинки. Один із таких житлових будинків уже має сім поверхів та декларується, як будинок рибалки, а по всьому Рівному розвішена реклама із пропозицію купити там житло. Я знаю, що за усіма будівництвами на березі Басового Кута офіційно стоять одні люди, а насправді — інші. Думаю, що найближчим часом ми відкриємо прізвище інвестора усіх цих незаконних забудов.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також