У парку на Грабнику буде «інженерно-транспортна структура». Що ж це таке?

1768 0

Ми у соцмережах:

У парку на Грабнику буде «інженерно-транспортна структура». Що ж це таке?

За 1 мільйон 250 тисяч гривень у парку, що біля Палацу дітей та молоді, запланували зробити благоустрій та збудувати «інженерно-транспортну структуру». Останнє словосполучення у рівнян викликало збентеження.

— Ми продовжуємо благоустрій парку на Грабнику, — коментує начальник міського управління капітального будівництва Сергій Кушнір. — Якщо раніше кошти на парк виділяли з громадського бюджету, то ці 1,25 млн грн уже окремо депутати передбачили з міського бюджету. «Майстерня МОСТ» продовжила розробку проєкту, і за цю суму прокладуть доріжки, встановлять лавки, смітники. Інженерно-транспортна структура — це якраз доріжки. Окрім цього, в управлінні більше немає проєктів щодо благоустрою парку на Грабнику. Хіба у депутатів буде бачення, як його далі розвивати, і вони будуть виділяти кошти. А розвивати є куди. Наприклад, сцена у поганому стані.

За словами Сергія Кушніра, за кошти громадського бюджету у парку зробили дитячий та спортивний майданчики, частину доріжок, освітлення — привели парк у «мінімально нормальний стан».

Відповідно до технічного завдання, опублікованого на Prozorro, за 1,25 млн грн підрядник повинен демонтувати старе асфальтобетонне покриття, бордюри, покласти майже 1000 м2 нової бруківки та встановити нові бордюри. Також проєкт передбачає встановлення трьох лавок та посів партерних, мавританських та звичайних газонів, площею 1000 м2 загалом. Для розуміння, партерний газон — густе «полотно» трави, він декоративний і по ньому зазвичай забороняють ходити, бо призначений він «для милування». Мавританський газон — це уже трава разом із квітами.

Спрощена процедура закупівлі, яку оголосило міське УКБ, на відміну від звичайних торгів, відбувається швидше. Окрім того, для того, щоб вона відбулася, необов’язково, аби була конкуренція. Якщо подається один учасник, торги не відбуваються, а його пропозицію просто розглядає тендерний комітет і вирішує, підписувати договір чи ні. Спрощену закупівлю можна оголосити, якщо йдеться про суму на виконання робіт меншу за півтора мільйона гривень.

На тендер УКБ подався лише один учасник — рівненське приватне підприємство «Сантехбуд К», яке належить Миколі Верзуну. Тендерний комітет наразі розглядає його пропозицію та вирішує, чи підписувати договір. До слова, підприємство зголосилося виконати роботи за 1,1 млн грн. Відповідно до умов закупівлі, термін виконання — до кінця січня 2021 року.

Додамо, що «Сантехбуд К» працювало у парку на Грабнику і раніше — саме з ним підписало торік три договори управління капітального будівництва Рівного на виконання робіт за кошти громадського бюджету на загальну суму 1,8 млн грн.

Олеся АНТОНЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також