У полі змагались військові ремонтники

1388 0

Ми у соцмережах:

У полі змагались військові ремонтники

В Оржеві завершився конкурс на краще відділення з ремонту ракетно-артилерійського озброєння Збройних Сил України

На одному з арсеналів озброєння Збройних Сил України завершився конкурс на краще відділення з ремонту ракетно-артилерійського озброєння. Участь у змаганнях за право називатися кращим ремонтним підрозділом ракетно-артилерійського озброєння українського війська взяли п’ять команд. 

Конкурс між військовиками-контрактниками  тривав впродовж чотирьох днів та включив випробовування з перевірки фізичної витривалості, професійних навиків та вмінь в індивідуальних й командних заліках.

Першим випробуванням для команд-учасників стала спортивна естафета. На стадіоні військової частини група підтримки спостерігала за перенесенням на швидкість ящика з “боєприпасами”, колоди для самовитягування, двохсотлітрової бочки з рідиною та буксирного тросу для бронетехніки. Впродовж подолання дистанції на швидкість учасники конкурсу демонстрували злагодженість дій, вміння переносити тривалі фізичні навантаження, готовність до складних умов обстановки та спроможність діяти автономно у відриві від головних сил.

Для перевірки фахової підготовки учасники перемістилися зі стаціонарної бази у поле. Серед завдань, які довелось виконувати швидко, а головне якісно повне розгортання ремонтної майстерні МРС-АР, запуск генератора, встановлення крану стріли майстерні у робоче положення, перевірка прицільних пристроїв, перевірка противіткатних пристроїв 122-міліметрової гаубиці Д-30, правила обслуговування озброєння, тощо.

Команди евакуйовували умовного пораненого з самохідно-артилерійської установки 2С1 “Гвоздика” та надавали йому першу медичну допомогу. Бойова машина знаходилась на вогневій позиції. Кожен екіпаж евакуйовував непритомного механіка-водія та проводив реанімаційні заходи до прибуття військово-лікарської бригади.

Перше місце виборола команда 9 арсеналу озброєння Збройних Сил України з Рівненщини, другими та третіми стали ремонтники 146 та 532 окремих ремонтно-відновлювальних полків.

За словами командира військової частини підполковника Володимира Сторожука, чиї підлеглі виявилися найкращими, у перемозі своїх підлеглих він не сумнівався. Запорукою їх успіху стала щоденна клопітка робота начальника ремонтного цеху артилерійського озброєння майора Сергія Морозова, у навчанні військовослужбовців з відновлення ракетно-артилерійського озброєння у пункті постійної дислокації, так і їх дій на Сході України, під час тривалих відряджень в район ООС (АТО).

- Під час розгортання ремонтної майстерні МРС-АР наша команда впоралась в два рази швидше, ніж передбачено нормативом. Завдяки своїй наполегливості хлопці не тільки підвищують імідж своєї військової професії та Збройних Сил України в цілому, а й Рівненщини зокрема. За старанність, сумлінне виконання обов’язків військової служби переможців конкурсу на краще відділення з ремонту ракетно-артилерійського озброєння буде подано на заохочення керівництвом Міністерства оборони України та Збройних Сил України, - зазначив командир військової частини.

 

За повідомленням Віктора Шубца, прес-офіцера Міністерства оборони України в Рівненській області. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також