У Полицькій виправній колонії, де бунтували в`язні, новий керівник

1024 0

Ми у соцмережах:

У Полицькій виправній колонії, де бунтували в`язні, новий керівник

Новим начальником Полицької виправної колонії №76 призначили полковника внутрішньої служби Сергія Грабовського.

Учора начальник Департаменту з питань виконання кримінальних покарань підполковник внутрішньої служби Сергій Гречанюк  та начальник Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції полковник внутрішньої служби Ярослав Бобко відвідали з робочим візитом Полицьку виправну колонію.

Керівник служби представив нового начальника установи -   Сергія Грабовського, привітавши його із призначенням на посаду, та звернув увагу на ряд непростих завдань, що стоять перед колонією у цей час, побажав оптимізму та успішної реалізації ідей і задуманих планів.

Куди переводять попереднього керівника колонії Віталія Хирлюка - поки що невідомо.

Нагадаємо: уночі 25 липня поліція отримала повідомлення про бунт у виправній колонії. Йшлося про нищення майна та пожежу у приміщенні. У прокуратурі області уточнили, що в’язні забарикадувалися у житловій зоні закладу і не допускали персонал, вибили вікна, пошкодили меблі у житлових бараках, влаштували пожежу у карантинному приміщенні та їдальні. Йшлося про те, що це зробили засуджені із Запорізької області.

У бунті брали участь приблизно 60 засуджених. Про це  повідомила директорка департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму секретаріату уповноваженого Верховної ради з прав людини Катерина Погорська. Бунтували евакуйовані з Вільнянської виправної колонії №20 Запорізької області. Їх перевели у СІЗО.

Кримінальні провадження за фактом бунту в Полицькій виправній колонії відкрили за двома статтями -  це масові заворушення і дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також