У Рівненській міграційній службі зареєструвалися жителі екзотичних Коморських островів

1299 0

Ми у соцмережах:

У Рівненській міграційній службі зареєструвалися жителі екзотичних Коморських островів

В управлінні ДМС України в Рівненській області отримували посвідки на тимчасове місце проживання жителі Союзу Коморських островів.

На Рівненщині проживає близько чотирьох тисяч іноземців. Це зовсім небагато, у порівнянні з іншими регіонами країни. Але останнім часом іноземців приваблюють на Рівненщину наші вищі навчальні заклади.

Нещодавно в управлінні ДМС України в Рівненській області отримували посвідки на тимчасове місце проживання жителі Союзу Коморських островів. Юнак та троє дівчат приїхали в Рівне  навчатися у Національному університеті водного господарства та природокористування (НУВГП) на підготовчі курси. Мають за рік опанувати українську мову на підготовчому відділенні та здобувати далі вищу освіту.

Студенти-острів`яни охоче погодилися поспілкуватися із журналістами. Розмовляли англійською та французькою – офіційними мовами своєї країни. Вже вивчили декілька фраз українською.

А під час отримання необхідних документів у міграційній службі коморські студенти заповзято знімали процес посвідок на відео та охоче позували перед камерою.

Рівне та Союз Коморських островів розділяють понад сім тисяч кілометрів. Ця острівна держава розташована в Індійському океані, між Мадагаскаром та східним узбережжям Африки.

- Наразі у НУВГП навчається бизько 150 студентів з різних країн та континентів, зокрема Африки, Азії та Центральної Америки. Майже половина іноземних студентів навчається на стаціонарі, - розповідає представник НУВГП по роботі з іноземними студентами Олена Поліщук, - Ми тісно співпрацюємо з Управлінням міграційної служби, створюємо умови задля комфортного перебування іноземців в Україні. 

У НУВГП є відділ, яким займається оформленням документів для іноземних студентів. Студенти, які приїжджають в Україну на стаціонарне навчання, обов’язково повинні бути документовані посвідками на тимчасове проживання.

Дотримання норм законодавства – важливий аспект проживання на території України для іноземців та осіб без громадянства. Адже за порушення правил перебування в Україні іноземців та осіб без громадянства передбачена адміністративна відповідальність.

Управління ДМС у Рівненській області 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також