У Рівненській облраді може стати "півтора голови"

1604 0

Ми у соцмережах:

У Рівненській облраді може стати

Обласні депутати збирають підписи про скликання позачергової сесії, щоб звільнити голову обласної ради Миколу Драганчука, який до 2 лютого у відпустці. За планом, оберуть одразу і нового, четвертого у цьому скликанні, голову.

Підписи збирають серед депутатів нової більшості: БПП, Радикальної партії, «Конкретних справ», «УКРОПу» та позафракційних. «Свобода» поки, розповідають, не визначилися, яку сторону підтримувати. Найімовірніше, пристане до нової «коаліції», аби зберегти посаду заступника голови облради. Микола Драганчук, нагадаємо, належить до «Батьківщини». Мають зібрати не менше третини підписів депутатів, тобто 22, і днями подадуть клопотання про скликання позачергової сесії на реєстрацію до апарату облради. Головна причина позачергового засідання — звільнення голови, проте у документах можуть сконцентруватися на іншому: внесення змін до обласного бюджету. Микола Драганчук має відповідно до законодавства два тижні, щоб скликати позачергове засідання на вимогу депутатів. Тільки коли час спливе, відповідне розпорядження зможе підписати перший заступник Олександр Корнійчук або заступник Олексій Бучинський.

Олександр Корнійчук

Якщо п.Драганчук продовжить відпустку у лютому і засідання відбуватиметься без нього, депутати склали план, як обрати нового голову і уникнути судової тяганини. У рішенні пропишуть: звільнити Миколу Драганчука з моменту його виходу на роботу, а новообраного призначити з наступного дня після звільнення п.Драганчука. На сьогодні говорять, що наступним головою стане БППівець Олександр Данильчук, який вже очолював обласну раду у 2006-2010 роках, коли був у «Батьківщині». Проте не припиняє перемовини і Олександр Корнійчук, нині перший заступник голови облради. хоча шансів у нього, подейкують, значно менше, аніж в Олександра Данильчука, чия кандидатура задовольняє і керівництво ОДА, і більшість членів нової «коаліції» в облраді. Із заступниками наразі не визначено. Цілком ймовірно, що їх обрання відкладуть до березня. Посада першого має дістатися радикалам. Щодо крісла заступника, то воно залишиться за Олексієм Бучинським, якщо «Свобода» увійде до нової більшості. До слова, Микола Драганчук днями, перебуваючи у відпустці, зробив офіційну заяву: «Батьківщина» вимагатиме відставки голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка та першого заступника голови облради Олександра Корнійчука — мовляв, перший говорить неправду, а другий «сіє безлад і ворожнечу в облраді».

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також