У Рівненському районі за понад 50 млн грн будинок культури перебудовують під школу

2248 0

Ми у соцмережах:

У Рівненському районі за понад 50 млн грн будинок культури перебудовують під школу

Будинок культури у Жобрині Рівненського району довгі роки не працював, тож збудоване у 90-х роках приміщення було в аварійному стані. Ще кілька років тому будівлю вирішили реанімувати та переобладнати під навчальний заклад.

Як повідомляє прес-служба Рівненської ОДА, побудова другої школи для села є вкрай необхідною. Адже тієї, де вчаться 128 дітей нині, замало – доводиться ходити у дві зміни.

Реконструкцію проводять за кошти ДФРР та місцевого бюджету. Уже виділено 2,7 млн грн.

Нова школа у Жобрині обійдеться у понад 51 млн. грн. Тендер обласного департаменту будівництва на реконструкцію ще торік виграло ТОВ «Стиль-Декор», яке належить Вірі Рожчук.

Днями реконструкцію перевіряли рівненські посадовці

До слова, «Стиль-Декор» не був найдешевшим учасником. Реконструювати школу за 44 млн грн пропонувала фірма «Фіалка» родини Фалко, проте документів, щоб підписати договір, представники «Фіалки» не надали.

А зазначимо, що «Фіалку» та «Стиль-Декор» пов'язують. Вони часто ходять на тендери парою і вже не вперше, якщо на торгах є конкуренти, хтось один скидає ціну, щоб виграти, а потім відмовляється підписувати договір на користь «партнера».

Про те, що фірми пов'язані, неодноразово йшлося і в журналістських розслідуваннях, і у справах кримінальних проваджень. Так, в останніх згадується, що керує фірмами Юрій Фалко. Свого часу також подейкували про спорідненість з зазначеними фірмами нардепа Юрія Вознюка, у чий округ входить Рівненський район.

До слова, хотіло працювати у Жобрині також товариство «Луцьккомунбуд», але програло «Стиль-Декору» на 300 тис. грн.

Добудувати школу мають до кінця 2019 року. Як йдеться у прес-релізі Рівненської ОДА, початку демонтують перегородки, після цього укріплять стіни. Конструкцію самої будівлі хочуть підсилити, тим самим вивести її з аварійного стану.

Окрім цього, в будівлі встановлять двері, енергоощадні вікна та проведуть водопостачання. Після чого розпочнуть працювати над побудовою навчальних класів та благоустроєм території. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також