У Рівному діє “Hope wins” - програма для реабілітації ветеранів

337 0

Ми у соцмережах:

У Рівному діє “Hope wins” - програма для реабілітації ветеранів

З березня минулого року у Рівному в спортивному комплексі “FCA” діє  програма “Hope wins” - ветерани, які отримали травми чи поранення, мають можливість пройти комплексну реабілітацію, яка спрямована на покращення фізичного та ментального здоров'я.

Програмою передбачено: тренування для фізичного відновлення, масажі для поліпшення рухової активності, а також спілкування з капеланами для психологічної підтримки.

- Програма була розроблена “FCA”, військовими та партнерськими організаціями. Головна ціль програми – відновитися фізично, духовно та ментально. Оскільки у спортзалі вже були тренери, масажисти та реабілітологи, які не працювали раніше з військовими, ми відправляли їх на навчання, щоб надавати ці послуги професійно,- розповів директор “FCA” Ігор Оленич.

Військовий Андрій Суржук поділився досвідом реабілітації за програмою "Hope wins":

- Коли я потрапив на реабілітацію, то опинився у середовищі військових.  Мені тут добре, хочеться спілкуватися, бо у нас багато спільного. Після тренувань розмовляємо про свої переживання, виклики, які приходять з ПТСР і як кожен з нас їх долає. Ми об‘єднуємося для того, щоб ділитися досвідом в подоланні проблем, які нас чекають у мирному житті.  Я радію, що моєму колезі сьогодні краще ніж було вчора.

Софія ТОЛОЧКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також