У Рівному іноземну «було чути»

1485 0

Ми у соцмережах:

У Рівному іноземну «було чути»

Цього року для участі в ЗНО в Рівненській області зареєструвалося понад 12 тисяч учасників, 500 з них — випускники минулих років. Тести складали з 11 предметів. Четверо учасників ЗНО набрали максимальну кількість балів — 200.

Цьогоріч вперше ввели такий вид тестів, як аудіювання з іноземної мови.

— За оцінкою Українського центру оцінювання якості освіти Рівненщина увійшла до трійки областей Західної України, які найкраще підготувалися до аудіювання, — розповіла фахівець з інформаційного забезпечення обласного управління освіти Олеся Стеліга. — Ми вчасно закупили обладнання й організували проходження аудіювання в малих кабінетах, щоб учням добре було чути. Бо в інших регіонах, наприклад, на Київщині, батьки випускників подавали на школи в суд за те, що дітям було погано чути іноземну мову з програвачів.

Щоправда, і в нас ЗНО не минуло без труднощів. Двом випускницям стало погано під час тестування — від хвилювання. Їх забрала «швидка», зараз із ними все гаразд. Ще двох учасників упіймали зі шпаргалками, а 16 — з електронними пристроями: телефонами, програвачами, СМАРТ-годинниками та ін. Порушників або відправлять на додаткову сесію, або взагалі на ЗНО-2019.

За результатами ЗНО Рівненщина має 4 учасників, які набрали максимальну кількість балів — 200. З біології 200 балів має учень Сарненської гімназії, з хімії — учень Вараської загальноосвітньої школі І-ІІІ ступенів №1 та два учні Дубровицького навчально-виховного комплексу «Ліцей-школа».

Із 2 до 11 липня має відбутися додаткова сесія ЗНО, яку зазвичай організовують для осіб, які з поважних причин не взяли участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання.

Дарина Гузенкова. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також