У Рівному нарешті наведуть лад з стихійною торгівлею в центрі міста

1912 0

Ми у соцмережах:

У Рівному нарешті наведуть лад з стихійною торгівлею в центрі міста

Безпека рівнян, у місцях масового скупчення, які можуть стати жертвами повітряного удару ворога або іншої надзвичайної події має бути забезпечена в повній мірі і міська влада зробить для цього все можливе. Про це під час зустрічі з підприємцями, які влаштували стихійну торгівлю просто на проїзній частині вулиці Шевченка заявив заступник міського голови Рівного Артем Ганушак.

Підтримують в намаганні навести лад зі стихійною торгівлею місцеву владу представники рятувальних служб та поліції. Кажуть, якщо саморобні торговельні лотки не приберуть, гарантувати, що рятувальна, пожежна техніка і швидка вчасно дістануться до місця пригоди ніхто не зможе, а ціна кожної хвилини зволікання — це чиїсь життя.

— Можливість проїзду через вулицю Шевченка напряму впливає на швидкість приїзду екстрених служб. А це безпека та збереження життя людей, що особливо важливо в період війни. Згідно Закону України «Про дорожній рух» вулиці міста можуть використовуватися для паркування автомобілів, але торгівля на дорозі заборонена, — наголошує начальник відділу безпеки дорожнього руху УПП Рівненщини Сергій Коханюк.

Важливість доїзду спецтехніки на територію ринків підтверджують і представники ДСНС, які впродовж двох років вже двічі гасили пожежі на ринку. У першому випадку загинули двоє людей, адже близько години спецслужби не могли доїхати до місця пожежі. Вдруге, цими вихідними. Ситуацію врятувало те, що це був вечірній час і торговців на вулиці не було, як і не було авто, які привозять товар чи здійснюють оптові закупівлі.

— Два роки тому, на ринку сталася пожежа, коли загинули двоє людей. Цього можна було б уникнути, аби всі норми було дотримано. Цими вихідними теж була пожежа у критому ринку. Але пожежникам вдалося оперативно дістатися до місця пожежі та локалізувати загоряння, — говорить заступник начальника відділу із запобігання надзвичайних ситуацій Рівненського районного управління ГУ ДСНС у Рівненській області Дмитро Мельник. — У час війни. В період можливих ракетних атак, потрібен вільний доступ, як до гідрантів, так і можливість проїзду спеціальної техніки.

Заступник керівника ТзОВ «Ринок» та директор ринку «Моріон» наголошують, що всі підприємці, які здійснювали торгівлю на вулиці Шевченка матимуть можливість отримати нові місця для продовження роботи. Мова йде про нові торгові точки на вулиці Базарній. Крім того, більше 100 вільних місць готові запропонувати для продавців на ТзОВ «Ринок» та більше 3000 метрів квадратних у «Моріоні».

Тим самим підприємці мають час до 1 червня, щоб знайти нові місця для торгівлі. Після чого розпочнеться благоустрій вулиці за кошти ринків, жодної копійки з міського бюджету на ці роботи не буде використано.

— Безпека рівнян — пріоритет. Це стосується як тих, хто здійснює торгівлю на ринку, так і тих, хто приходить сюди для покупок. Ініціатива з демонтажу ярмарку на вулиці Шевченка та організації дорожнього руху таким чином, щоб зробити цю вулицю проїзною та забезпечити доступ для спецтехніки, є кроком у правильному напрямку, — пояснює заступник міського голови Рівного Артем Ганущак. — Водночас ринки забезпечать підприємців робочими місцями, щоб вони далі продовжували свою роботу. Це дозволить усім працювати на рівних умовах, сплачувати податки та забезпечувати робочі місця і водночас нарешті впорядкувати стихійну торгівлю в центрі міста.

Скоро в Рівному ми побачимо змінений образ вуличної торгівлі — цивілізований та безпечний для всіх мешканців міста. Адже спільна мета, як спеціальних служб, так і керівництва міста — забезпечити повний рівень безпеки на ринках Рівного. У разі надзвичайних ситуацій дотримання цих правил стане запорукою збереження людських життів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також