У Рівному презентували картини в наївному стилі

1719 0

Ми у соцмережах:

У Рівному презентували картини в наївному стилі

Виставку дитячих робіт “Я так бачу” відкрили сьогодні в актовій залі Рівненського обласного краєзнавчого музею.

Організатори розповідають, що ідея відкрити виставку дитячих робіт зародилася ще два роки тому. Так, вони представляли робити тих юних майстрів, які брали участь у всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Цією ж виставкою намагалися надати літнього, веселого настрою. Хотіли показати, чим у місті займаються діти, тому присвятили її Дню знань.

На виставці представили 20 робіт рівненської художниці, викладачки дитячої художньої студії “СонЦе” Наталії Дейнеки та близько 100 робіт її учнів, віком від чотирьох до десяти років. Зі слів пані Наталії, це звітна виставка картин, які підготували за рік.

Ольга, мама двох дітей, роботи яких теж представлені на виставці, розповідає, що її діти ходять у художню студію вже два роки:

- Вперше їх сюди привела, коли діти розмалювали фарбами всю квартиру. І тоді я вирішила, що цей процес треба якось скеровувати. Водночас, не хотіла, щоб це було строго. Мені дуже подобається в “СонЦі” те, що викладачка, з одного боку, навчає, пояснює, а з іншого, не обмежує бажання та фантазію дітей.

Наталія Дейнека розповідає, що з дітьми працювати цікаво, вони надихають.
- Діти – це найкращі, з ким варто займатися. Робота з ними важка, але з ними набагато цікавіше й приємніше працювати, аніж з дорослими.

Додає, що сама малює в так званому наївному стилі, тому дитячого примітивізму вчиться в своїх вихованців. Діти найчастіше малюють звірів, портрети, пейзажі, а їхня викладачка – котів і ангелів. Каже, що ангели – це щось світле і тонке, а коти мають позитивну енергетику та забирають негатив.

Виставка триватиме два тижні.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також