У Рівному відбулося чергове пленарне засідання сесії Рівненської міської ради

717 0

Ми у соцмережах:

У Рівному відбулося чергове пленарне засідання сесії Рівненської міської ради

Сьогодні 6 липня відбулося пленарне засідання 20 сесії Рівненської міської ради.

 У залі зареєструвалися 36 депутатів. Серед найважливіших питань депутати підтримали Програму щодо виділення коштів, а саме 2 мільйонів гривень на профогляди для працівників освіти - ліцеїв, гімназій та дитячих садочків. Таким чином, працівники освітніх закладів Рівного проходитимуть медогляд безкоштовно.

Окрім цього, депутати призначили Департамент економічного розвитку виконавцем грантового Проєкту Європейського Союзу NetZeroCities. Нагадаємо, місто Рівне стало поки що єдиним містом в Україні, яке отримало європейський грант на боротьбу зі змінами клімату. У рамках програми NetZeroCities місто зменшуватиме викиди вуглекислого газу в атмосферу та підтримуватиме чисте довкілля. За словами Секретаря Рівненської міської ради Віктора Шакирзяна, проєкт втілюватимуть разом з 52 європейськими пілотними містами.

Сьогодні відбулося чергове пленарне засідання сесії Рівненської міської ради, яке минуло досить продуктивно. Спільно з колегами депутатами сьогодні підтримали Програму щодо виділення 2 мільйони гривень з міського бюджету на профілактичні огляди працівників ліцеїв, гімназій та закладів дошкільної освіти. Це рішення стосується як педагогів, так і технічних працівників. Зокрема, призначили Департамент економічного розвитку Рівненської міської ради виконавцем грантової угоди в рамках Проєкту Європейського Союзу NetZeroCities. Він покликаний зберегти енергоресурси, довкілля та мінімізувати викиди вуглекислого повітря в атмосферу. Загальний бюджет гранту - майже мільйон євро. За умовами договору за ці кошти у нашому місті буде проведено ряд заходів, спрямованих на збереження енергоресурсів. Мова йде про термомодернізацію приміщень тощо. Сподіваюсь, усе задумане вдасться втілити у реальність. Окрім цього, підтримали і ряд інших важливих питань. Працюємо далі, задля розвитку нашої громади”, - зазначив Віктор Шакирзян.

До слова, на черговому пленарному засіданні сесії Рівненської міської ради депутати затвердили Меморандум про співпрацю у сфері організації проєкту Адмінсервіс «Ветеран» на базі Центру надання адміністративних послуг у місті Рівному між Рівненською міською радою та Міністерством у справах ветеранів України, в рамках якого передбачено три робочі місця для надання послуг безпосередньо для ветеранів, що мешкають на території громади та низку інших важливих питань порядку денного.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також