У Рівному відкрили «хостел» для безхатьків

3328 0

Ми у соцмережах:

У Рівному відкрили «хостел» для безхатьків

Новий Центр для безхатьків запрацював на вулиці Жоліо Кюрі, 21.

Раніше це приміщення було занедбане та використовували його під склади для притулку, що донедавна функціював на вулиці Дубенській. Нині його реконструювали, на це витратили 6,15 млн. гривень, добудували другий поверх.У центрі може проживати максимум 40 осіб. Є кімната для чоловіків, вона розрахована на 20 місць, та десятимісна – для жінок. Також з сьомого грудня планують відкрити додаткову послугу так званого підтриманого проживання, яка надаватиметься на платній основі.Директор закладу Валерій Стасюк розповідає:

– Кімната для підтриманого проживання розрахована на десятьох осіб. За одну добу безхатько повинен буде сплатити 15 гривень, тому в таку кімнату поселятимуть лише тих, хто матиме постійний заробіток. Створена вона лише для чоловіків. У кімнаті є пральна машинка, мікрохвильова піч та окремий санвузол.

Загалом у центрі є три санвузли для загального користування, окремо для чоловіків, жінок та людей з інвалідністю, кухня, їдальня (також там можна почитати й книжки), кімната,у якій миють посуд та перукарня. А на другому поверсі розміщенні кабінети для працівників закладу.

Для того, щоб поселитися, безхатько має укласти з центром відповідний договір. Такий договір діє півроку. На цей період кожен безхатько отримує власний комплект білизни, мило, рушник. Їдять вони один раз на день о 9:20. За словами директора закладу, на утримування одного мешканця в середньому витрачають 15 гривень на день.

У центрі безхатьки перебувають лише з 17:00 до 10:00. За словами керівництва, вдень їх спонукають шукати роботу.

Окрім того, на території центру діє кімната обігріву. Вона знаходиться на вулиці та обладнана тепловими панелями. У зимовий період безхатьки зможуть там переночувати та поїсти. Кімната розрахована на 40 людей.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також