У Рівному візьмуться за вирішення питання підтоплення центральної частини міста

965 0

Ми у соцмережах:

У Рівному візьмуться за вирішення питання підтоплення центральної частини міста

У Рівне з робочим візитом завітала делегація з міста Люблін. Зустріч було присвячено спільній участі двох міст побратимів в програмі Європейського Союзу Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027. Зокрема у Рівному в рамках названої програми планується провести роботи з відведення дощової води з центральної частини міста.

Із членами польської делегації зустрілися секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян, представники профільних управлінь, а також депутати міської ради Світлана Марчук та Катерина Марчук.


“Плануємо спільно взяти участь у низці проєктів в рамках Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027, що фінансуватимуться Європейським Союзом. Зокрема, плануємо підготувати проєкт, який дозволить каналізувати дощову воду з центральної частини міста. Це питання, яке давно потребує вирішення, адже за умови сильних опадів центр Рівного потерпає від підтоплення. Плануємо разом з нашими партнерами втілити в життя і низку інших не менш важливих для нашої громади ініціатив. Аби наша діяльність в цьому напрямку була успішною надзвичайно важливо мати для цього, настільки надійного партнера, як Люблін”, - зазначив Віктор Шакирзян.

У складі делегації - директор служби обслуговування та адміністрування Комунального підприємства водопостачання та каналізації в Любліні, депутат міської ради Даріуш Садовський, керівник відділу підтримки та реалізації міжнародних програм і проєктів Евеліна Грабан, представник відділу підтримки та реалізації міжнародних програм і проєктів Артур Зуґай.

За словами Даріуша Садовського, в першу чергу, співпраця полягатиме у підготовці проекту Програми Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027.


Готуємо всі необхідні документи для того, щоб подати проєкт Програми Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027. Лідером цього проєкту буде місто Рівне, і в свою чергу, Люблін буде його партнером. Після чого співпраця полягатиме у реалізації спільного проєкту. Тобто зараз до 31 липня готуємо усю необхідну документацію, а саме техніко-економічні обґрунтування і всі дозволи на будівництво, також залучаємо експертів, щоб усе це підготувати. Після цього будемо проект подавати і чекатимемо, щоб проект отримав фінансування”, - зазначив Даріуш Садовський.

Як розповідає депутат Рівненської міської ради Катерина Марчук, загальна вартість проєкту становить 2 з половиною мільйони євро.

Моя крайня поїздка до Польщі приносить результати. Сьогодні ми приймаємо офіційну делегацію із Любліна. Дуже насичена програма, яка містить робочі зустрічі, наради, виїзди на об‘єкти та маленьку екскурсію туристичними родзинками Рівного, адже нам теж є, що показати партнерам. Працюємо над великим грантовим проєктом, пов‘язаним із каналізаційною системою. Загальна вартість якого 2,5 мільйона євро, які розділять на двох партнерів. Хочемо максимально використати усі можливості, тому працюємо відразу ж над кількома спільними ініціативами у сфері безпеки та реабілітації наших воїнів. разом з польськими колегами, безупинно працюємо, аби все встигнути”, - зазначила Катерина Марчук.

До слова, Рівне та Люблін цього року відзначають десяту річницю підписання угоди про партнерство.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також