У Рівному вшановують героїв Крут

1221 0

Ми у соцмережах:

У Рівному вшановують героїв Крут

Загальнонаціональний флеш-моб із вшанування подвигу Героїв битви під Крутами сьогодні підтримали військовики на залізничній станції Рівного.

У виконанні військового оркестру оперативного командування «Захід» там пролунав гімн «Героям Крут».

- Сьогодні ми згадуємо трагічну подію в історії України. Вшановуємо молодих людей - кадетів, які у нерівній боротьбі стримували навалу тисячної армії більшовиків. У битві вони протримались кілька днів, аби вберегти незалежність. І не дарма кажуть, це були перші кіборги, Герої, якими повинна гордитись наша держава, - звернулась до присутніх заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

У міському будинку культури для старшокласників проходить  пам’ятний захід «Вони загинули, щоб ми перемогли». Після цього вони принесуть квіти до пам’ятного знаку «Загиблим за Україну», що на майдані Магдебурзького Права.

А о 16-й годині у Рівненському обласному краєзнавчому музеї запрацює виставка «Портрети добровольців на війні». Упродовж січня в обласному архіві експонуватиметься виставка документів, присвячена вшануванню пам’яті героїв-юнаків. (вул. Кавказька, 8, корпус №2).

В обласній науковій бібліотеці можна буде побачити експозицію «Пам’ятаємо Героїв Крут». А в обласній бібліотеці для молоді – «Крути – трагедія та гордість України» та «Крути – мужність та біль України».

За повідомленням прес-служби РОДА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також