У рівнянки на чемпіонаті світу забрали медаль

1759 0

Ми у соцмережах:

Катерина Климюк — перша справа

Спочатку дали медаль, а потім забрали. Така прикра ситуація трапилася з рівнянкою Катериною Климюк на чемпіонаті світу з легкої атлетики у Бірмінгемі.

Катерина разом з іншими трьома партнерками по естафеті 4х400-м після фінішу взяла участь в урочистій церемонії, піднялася на п’єдестал, одержала бронзову медаль, а через деякий час дізналася, що медаль треба віддати британкам.

— У фінальному забігу наша команда фінішувала п’ятою, — розповідає тренер Катерини Климюк Валерій Дубіч. — Втім, після фінішу за порушення були дискваліфіковані команди Ямайки та Великої Британії. Зокрема, британок покарали за те, що одна з їхніх спортсменок наступила на п’ятку Каті, тож завершувати етап їй довелося з однією босою ногою. Після цього відбулося нагородження. Мені вже телефонували знайомі, вітали. Аж раптом стає відомо, що британці подали протест на наш протест і отримали позитивний для себе вердикт. Хоча чому тут дивуватися, вони ж господарі!

Для Катерини Климюк це вже другий у кар’єрі випадок втрати медалі. Торік на Всесвітній універсіаді в Тайбеї, теж в естафеті 4х400-м, рівнянка мала отримати срібну медаль. Але вже після фінішу судді зафіксували порушення правил при передачі естафети, і українок дискваліфікували.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також